Acord pe salarii la Dacia: Cati bani in plus vor primi angajatii

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 17:00
4078 citiri
Acord pe salarii la Dacia: Cati bani in plus vor primi angajatii

Conducerea constructorului auto Dacia a finalizat, marti, discutiile cu reprezentantii sindicatului, cazand de acord asupra unor majorari salariale.

Astfel, potrivit intelegerii, remuneratiile primite de operatori, functionari si de personalul TESA - primul nivel de management vor fi mai mari cu 150, respectiv 100 de lei.

De asemenea, in aprilie ar urma sa aiba loc o crestere individuala de 1,9% pentru personalul TESA - primul nivel de management si de 3% pentru TESA - middle management, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Dacia.

Prima de rezultat pentru 2014, in valoare de 1.410 lei, va fi platita in mai 2015, iar valoarea tichetelor cadou (pentru 8 martie si Craciun) se modifica la 70 de lei.

Angajatii Dacia, in viteza spre greva

Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) a declansat, luni, conflictul de munca la ITM Arges, dupa ce a refuzat sa accepte propunerile facute de conducerea companiei.

"Pe parcursul ultimelor doua luni, administratia si-a aratat permanent deschiderea pentru dialog social si pentru o negociere amiabila, in interesul angajatilor si al societatii. De aceea, administratia a facut deja trei oferte in cadrul negocierilor.

In plus, administratia a raspuns cererilor SAD si cu o oferta pe un an, desi este convinsa ca incheierea unui contract pe doi ani ar permite garantarea unor volume de fabricatie la un nivel ridicat pe termen mediu. SAD a fost inflexibil si nu a fost dispus sa cedeze pe niciuna dintre cererile sale", se arata intr-un anunt al constructorului auto detinut de grupul francez Renault.

Performanta de exceptie pentru Dacia

Dacia a inregistrat, anul trecut, o crestere a vanzarilor cu 19%, avand in vedere ca au fost inmatriculate 511.465 de automobile realizate de companie.

"Cu vanzari cifrate la 511.465 de unitati, Dacia a reusit in 2014 cea mai buna performanta comerciala din istoria sa. Marca romaneasca se alatura astfel clubului restrans al constructorilor care vand mai mult de jumatate de milion de masini anual.

Acest rezultat, superior cu 19% fata de cel inregistrat in 2013, i-a permis marcii Dacia sa-si sporeasca prezenta pe majoritatea pietelor unde este comercializata", se arata in comunicatul Dacia remis Ziare.com.

In Romania, producatorul auto a reusit o crestere a vanzarilor de 19%, pana la 29.625 de unitati, fata de 24.890 vehicule comercializate in anul precedent.

Acest rezultat ii asigura marcii Dacia o cota de piata de 31,2% si consolidarea pozitiei sale de lider in tara noastra.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#Dacia negocieri salarii, #Dacia salarii angajati , #Dacia