Acord pe salarii la Dacia: Cati bani in plus vor primi angajatii

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 17:00
3893 citiri
Acord pe salarii la Dacia: Cati bani in plus vor primi angajatii

Conducerea constructorului auto Dacia a finalizat, marti, discutiile cu reprezentantii sindicatului, cazand de acord asupra unor majorari salariale.

Astfel, potrivit intelegerii, remuneratiile primite de operatori, functionari si de personalul TESA - primul nivel de management vor fi mai mari cu 150, respectiv 100 de lei.

De asemenea, in aprilie ar urma sa aiba loc o crestere individuala de 1,9% pentru personalul TESA - primul nivel de management si de 3% pentru TESA - middle management, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Dacia.

Prima de rezultat pentru 2014, in valoare de 1.410 lei, va fi platita in mai 2015, iar valoarea tichetelor cadou (pentru 8 martie si Craciun) se modifica la 70 de lei.

Angajatii Dacia, in viteza spre greva

Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) a declansat, luni, conflictul de munca la ITM Arges, dupa ce a refuzat sa accepte propunerile facute de conducerea companiei.

"Pe parcursul ultimelor doua luni, administratia si-a aratat permanent deschiderea pentru dialog social si pentru o negociere amiabila, in interesul angajatilor si al societatii. De aceea, administratia a facut deja trei oferte in cadrul negocierilor.

In plus, administratia a raspuns cererilor SAD si cu o oferta pe un an, desi este convinsa ca incheierea unui contract pe doi ani ar permite garantarea unor volume de fabricatie la un nivel ridicat pe termen mediu. SAD a fost inflexibil si nu a fost dispus sa cedeze pe niciuna dintre cererile sale", se arata intr-un anunt al constructorului auto detinut de grupul francez Renault.

Performanta de exceptie pentru Dacia

Dacia a inregistrat, anul trecut, o crestere a vanzarilor cu 19%, avand in vedere ca au fost inmatriculate 511.465 de automobile realizate de companie.

"Cu vanzari cifrate la 511.465 de unitati, Dacia a reusit in 2014 cea mai buna performanta comerciala din istoria sa. Marca romaneasca se alatura astfel clubului restrans al constructorilor care vand mai mult de jumatate de milion de masini anual.

Acest rezultat, superior cu 19% fata de cel inregistrat in 2013, i-a permis marcii Dacia sa-si sporeasca prezenta pe majoritatea pietelor unde este comercializata", se arata in comunicatul Dacia remis Ziare.com.

In Romania, producatorul auto a reusit o crestere a vanzarilor de 19%, pana la 29.625 de unitati, fata de 24.890 vehicule comercializate in anul precedent.

Acest rezultat ii asigura marcii Dacia o cota de piata de 31,2% si consolidarea pozitiei sale de lider in tara noastra.

C.P.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
Jurnalistul Dan Cărbunaru a fost numit marţi, 7 decembrie, în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului şi purtător de cuvânt al Guvernului. Anunţul a fost...