Renault face o investitie de 870 milioane de euro: Tara pe care mizeaza proprietarul Dacia

Luni, 01 Februarie 2016, ora 10:55
4236 citiri
Renault face o investitie de 870 milioane de euro: Tara pe care mizeaza proprietarul Dacia
Foto: Arhiva Ziare.com

Renault intentioneaza sa puna China in centrul planului sau strategic pentru perioada 2017-2022, a afirmat, luni, directorul general al aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, la inaugurarea primei fabrici de asamblare a Renault din statul asiatic, o investitie de 870 milioane de euro.

"Renault nu este dependent de China, care este doar o oportunitate pentru noi. Piata chineza va fi in centrul viitorului plan strategic", a spus Ghosn, intr-o conferinta de presa, transmite Reuters.

Acesta a adaugat ca grupul auto va trebui sa propuna vehicule electrice mai convenabile pentru piata globala si cea din China.

Desi Renault are licenta de producere a vehiculelor comerciale usoare (LCV) in China, in prezent compania se concentreaza pe SUV-uri, a explicat seful concernului auto.

Productia fabricii din Wuhan (in centrul Chinei) ar putea fi dublata sau chiar triplata fata de productia sa initiala de 150.000 de vehicule pe an, a sustinut Jacques Daniel, seful societatii mixte formate din Renault si partenerul local Dongfeng Motor Group. Investitia grupuli auto in acest proiect este de 870 milioane de euro.

Perspectivele dezvoltarii in China

Piata auto din China isi va continua cresterea, urmand sa inregistreze un ritm solid, de 5 - 6% pe an, a afirmat saptamana trecuta Carlos Ghosn, desi analistii sunt ingrijorati de perspectivele de crestere ale celei de-a doua economii mondiale.

China nu ar mai trebui inclusa in aceeasi categorie cu alte state emergente, cum ar fi Brazilia, Rusia si India, deoarece piata sa este mai asemanatoare cu cele din SUA, Japonia si Europa, a explicat Ghosn.

Renault se prabuseste pe bursa: Compania-mama a Dacia, implicata in scandalul emisiilor poluante?

Considerand marimea si maturitatea pietei auto din China - cea mai mare din lume - un ritm anual de crestere de 5 - 6% pe an este foarte solid, sustine seful aliantei Renault-Nissan.

Acesta a adaugat ca Nissan a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor pe piata chineza de 6,3%, iar producatorul auto nipon va continua sa-si dezvolte operatiunile din China pentru sprijinirea castigurilor.

Renault se asteapta in acest an la o crestere a vanzarilor in China de 5%, dupa ce va incepe pentru prima data producerea de autovehicule in statul asiatic.

"Pentru Renault este o oportunitate perfecta deoarece, pe moment, noi doar importam masini in China, ceea ce este o mica parte din potentialul nostru. Recunosc ca ritmul de crestere nu este atat de ridicat cum ne asteptam, dar aceasta evolutie face parte din normalizarea Chinei", a mai spus Ghosn.

Grupul auto mizeaza pe China, cu toate ca analistii sunt ingrijorati ca economia acestei tari franeaza brusc, lucru ce a stat la baza volatilitatii inregistrate pe burse inca de la inceputul anului.

Bursa din China e iar pe rosu: Unda de soc in toata lumea, petrolul scade sub 30 de dolari pe baril

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Renault investitii China, #Renault fabrica China, #Renault plan viitor , #Dacia