Renault inaugureaza uzina din Maroc, unde se va produce Dacia Lodgy

Joi, 09 Februarie 2012, ora 19:01
1734 citiri
Renault inaugureaza uzina din Maroc, unde se va produce Dacia Lodgy

Renault inaugureaza, joi, noua uzina de la Tanger, din Maroc, care va produce Dacia Lodgy. Aceasta mutare a fost intens criticata de francezi, polemici intensificate de apropierea alegerilor.

Directorul general de la Renault, Carlos Ghosn, si regele Marocului, Mohammed VI, sunt asteptati sa participe la ceremonie, informeaza AFP.

Amplasta pe o un teren de 300 de hectare situat la 30 de kilometri de noul port Tanger Med, noua uzina are o capacitate de productie situata intre 150.000 si 170.000 de vehicule pe an, numar ce se va dubla in 2013, datorita intrarii in functiune a unei noi linii de fabricatie.

In plus, compania ar putea angaja mai multi oameni, la uzina de la Tanger urmand sa lucreze 6.000 de muncitori, la inceput, insa numarul lor ar putea ajunge chiar la 30.000.

Aceasta noua platforma de productie este la fel de importanta pentru Maroc, deoarece se spera o crestere a industriei auto, aproape inexistenta in aceasta tara, cat si pentru prducatorul francez, care are mai multe beneficii.

Pentru a atrage aceasta investitie, autoritatile i-au scutit pe cei de la Renault de impozitul pe societati timp de cinci ani, precum si de taxele pe export.

De asemenea, statul marocan a pus la dispozitie drumuri si cai ferate, a accelerat formalitatile si a finantat un centru de formare pentru personal.

Primul model care va fi fabricat in aceasta uzina este Dacia Lodgy, care va fi urmat de un automobil nou, despre care Renault nu a dorit sa faca comentarii.

Desi reprezentantii companiei au precizat ca masinile produse in Maroc vor fi exportate la nivel mondial, unele sindicate franceze se tem ca ele vor intra in forta pe piata din aceasta tara, reprezentand o concurenta serioasa pentru Scenic si Kangoo, fabricate in Hexagon.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Cine mai cumpără o logi? N-au fost suficiente Golan şi Insolenţa?