Anunt de ultima ora facut de Renault: Ce trebuie sa stie proprietarii de masini ai constructorului francez

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 19:24
3859 citiri
Anunt de ultima ora facut de Renault: Ce trebuie sa stie proprietarii de masini ai constructorului francez

Renault a confirmat, marti, ca va rechema in service aproximativ 15.000 de vehicule, pentru a indrepta o eroare a motorului, insistand asupra faptului ca nu a folosit programe software pentru a pacali testele oficiale legate de emisiile poluante, cum a fost cazul celor de la Volkswagen.

"Renault confirma ca are loc o operatiune de rechemare. Sunt vizate aproximativ 15.000 de vehicule (echipate cu motorul 110 dCi). Actiunea consta in corectarea unei erori de calibrare a controlului motorului. Aceasta problema este cunoscuta si rezolvata deja in productie, din septembrie 2015.

Renault dezminte informatia potrivit careia un numar de 700.000 de vehicule ar fi vizate in vederea unei actualizari de soft.

Toate vehiculele Renault respecta normele in vigoare. Asa cum a fost anuntat in decembrie 2015, dincolo de normele Euro6b existente si respectate in intregime, Renault poate propune clientilor interesati o solutie de imbunatatire a performantei sistemului de depoluare Nox", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de reprezentantii constructorului francez.

Renault recheama in service 15.000 de masini, in urma scandalului emisiilor poluante (Video)

Anuntul facut de ministrul Mediului din Franta

Anterior, ministrul Mediului din Hexagon, Segolene Royal, anuntase ca Renault va rechema in service 15.000 de vehicule pentru a verifica motoarele.

"Renault s-a angajat sa recheme in service peste 15.000 de vehicule pentru a le verifica si a le regla in mod corect astfel incat sistemul de filtrare sa functioneze in toate conditiile de temperatura", a declarat marti Segolene Royal pentru postul radio RTL.

"Noile autovehicule trebuie sa respecte normelor iar lucrurile pot fi corectate rapid deoarece pentru a regla in mod corect un motor este nevoie de o jumatate de zi", a adaugat Segolene Royal.

Guvernul francez a infiintat o comisie guvernamentala pentru a testa emisiile poluante a 100 de automobile, dupa ce grupul german Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care falsifica emisiile poluante.

Renault nu a folosit software-uri, dar a depasit limita de noxe

Saptamana trecuta, autoritatile din Hexagon au anuntat ca 11 vehicule, provenite atat de la producatori francezi cat si internationali, au fost testate, iar rezultatele au aratat ca niciun alt producator, in afara de Volkswagen, nu a utilizat un software care sa falsifice rezultatele testelor de poluare.

Insa rezultatele au aratat ca emisiile unor automobile Renault, alaturi de alte automobile produse de constructori straini, depasesc limitele privind emisiile de dioxid de carbon si oxizii de azot.

C.P.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...