Renault se prabuseste pe bursa: Compania-mama a Dacia, implicata in scandalul emisiilor poluante?

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 14:12
5143 citiri
Renault se prabuseste pe bursa: Compania-mama a Dacia, implicata in scandalul emisiilor poluante?
Foto: Arhiva Ziare.com

Actiunile Renault s-au prabusit, joi, dupa ce inspectorii fiscali au perchezitionat mai multe sedii ale companiei din Franta.

Producatorul auto a inregistrat cea mai mare scadere pe bursa din ultimii 17 ani, de 21%, pana la 68,70 de euro/titlu, transmite Bloomberg.

Declinul in cadrul tranzactiilor intraday ("in termen de o zi") este de 23%, cel mai semnificativ din 4 ianuarie 1999, astfel ca Renault a pierdut 5,8 miliarde de euro din capitalizare.

Prabusirea actiunilor are loc in contextul in care inspectorii fiscali au efectuat controale la mai multe sedii din Franta ale companiei, inclusiv in unitati care au legatura cu testarea motoarelor si automobilelor, potrivit lui Florent Grimaldi de la sindicatul CGT, care a dat de inteles ca perchezitiile ar avea legatura cu scandalul Volkswgan cu emisiile poluante.

Volkswagen incearca sa-si spele pacatele, dar autoritatile stramba din nas: Prea putin, prea tarziu!

Totusi, nici reprezentantii companiei, nici autoritatile nu au dat vreo declaratie in acest sens.

Scandalul emisiilor poluante a pornit anul trecut de la Volkswagen. La acea vreme, Franta a transmis ca a pornit o investigatia impotriva constructorului auto german si ca va extinde controalele si la alti producatori de masini.

#Renault prabusire bursa, #Renault actiuni prabusire, #Renault scandal emisii poluante , #modele