Oficial: Noul Renault Megane Sedan se va numi Fluence

Joi, 06 August 2009, ora 15:05
1950 citiri
Oficial: Noul Renault Megane Sedan se va numi Fluence

Noua generatie a versiunii Megane Sedan se va numi Fluence si va fi prezentata la Frankfurt.

Renault pregateste insa si o berlina de segment mare care il va inlocui pe VelSatis: noul Safrane.

Noul Renault Megane Sedan va fi redenumit Renault Fluence. Modelul va deriva direct din modelul SM3, construit de subsidiara Renault coreeana Samsung, urmand sa fie prezentat in premiera mondiala peste cinci saptamani, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Desi informatiile circulau de ceva vreme prin presa internationala cu titlu de zvonuri, ele au fost confirmate de insusi Patrick Pelata, unul dintre managerii companiei Renault.

Noul Renault Fluence se va incadra in gama sub actualul Laguna si va imparti multe solutii tehnice si estetice, asa cum este normal, cu noul Megane. Modeluleste un hit pe piata romaneasca, unde peste 70% dintre versiunile Megane vandute sunt Sedan.

Gama Renault nu se va intari insa doar cu noua berlina compacta, francezii urmand sa includa in gama proprie si un sedan de segment mare care il va inlocui pe VelSatis. Acesta va fi denumit oficial Renault Safrane si va fi noul varf de gama al celor de la Renault, urmand sa intre pe segmentul mare, deasupra lui Laguna.

Dimensiunile vor fi ceva mai ridicate (+20 de centimetri in lungime), ajungand la aproape cinci metri. Evident, fanii marcii franceze au observat edja ca numele nu este unul 100% nou, el fiind utilizat de Renault pana in anii '90, pentru modelul care a fost inlocuit chiar de catre VelSatis.

Safrane se va baza, la randul sau, pe un model coreean, este vorba de viitoarea generatie a lui Samsung SM5, cel care va imparti platforma tehnica cu noul Nissan Teana, model aflat in vanzare deja pe piata japoneza. Noul Renault Safrane va beneficia de noua generatie de motoare dezvoltate de Alianta Renault-Nissan, implicit de dCi-ul de 3.0 litri V6 si 240 CP care va deveni unul dintre varfurile motorizarilor existente in Grup.

Miza lansarii celor doua noi modele este mai mare decat pare la prima vedere. Renault este foarte aproape de incheierea unei intelegeri cu noul posesor al marcii Saturn, Robert Penske, urmand ca francezii sa vanda pe piata din SUA moedle Renault cu logo-ul marcii americane. In aceste conditii, Safrane si Fluence vor reprezenta varfurile atacului Renault in SUA, alaturi de Laguna si SUV-ul Koleos.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Renault Megane Sedan, #Renault Fluence, #Salonul Auto Frankfurt , #Renault Megane