Rusia naționalizează fabrica Renault locală. Va fi reluată producția de mașini "Moskvitch"

Luni, 16 Mai 2022, ora 10:58
15476 citiri
Rusia naționalizează fabrica Renault locală. Va fi reluată producția de mașini "Moskvitch"

Consiliul de Administraţie al Renault Group a aprobat în unanimitate semnarea acordurilor privind cedarea a 100% din acţiunile deţinute de Renault Group în filiala Renault Rusia către primăria oraşului Moscova şi a 67,69% din capitalul AVTOVAZ către NAMI (institutul central rus de cercetare şi dezvoltare a automobilelor şi motoarelor).

”Consiliul de Administraţie al Renault Group a aprobat în unanimitate semnarea acordurilor privind cedarea a 100% din acţiunile deţinute de Renault Group în filiala Renault Rusia către primăria oraşului Moscova şi a 67,69% din capitalul AVTOVAZ către NAMI (institutul central rus de cercetare şi dezvoltare a automobilelor şi motoarelor). Realizarea acestor tranzacţii nu este supusă niciunei condiţii, toate autorizaţiile necesare fiind deja obţinute”, anunţă grupul.

Acordul prevede o opţiune de cumpărare de către Renault Group a participaţiei sale în cadrul AVTOVAZ, care poate fi exercitată în anumite perioade în cursul următorilor şase ani.

„Azi am luat o decizie dificilă dar necesară, în deplină responsabilitate faţă de cei 45.000 de salariaţi pe care îi avem în Rusia, în dorinţa de a menţine performanţa Grupului şi a posibilităţii de a reveni în viitor în această ţară, într-un context diferit. Am încredere în capacitatea Renault Group de a accelera transformarea sa şi de a-şi depăşi obiectivele pe termen mediu”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Aşa cum s-a anunţat la data de 23 martie, în cadrul rezultatelor primului semestru 2022 va fi integrată o taxă de ajustare fără numerar corespunzătoare valorii contabile a fondului comercial şi a imobilizărilor corporale şi necorporale consolidate ale Grupului în Rusia. La 31 decembrie 2021 această valoare se ridică la 2,195 miliarde de euro.

Activităţile din Rusia nu vor mai fi consolidate în conturile semestriale ale Renault Group care urmează să fie raportate la 30 iunie 2022 şi vor fi tratate ca activităţi abandonate în aplicaţia IFRS 5.

”Renault Group îşi reconfirmă obiectivele în materie de rezultate financiare aşa cum au fost anunţate la data de 23 martie 2022. În avans faţă de obiectivele pe termen mediu ale planului Renaulution, Renault Group va prezenta în toamna anului 2022, în cadrul unui eveniment Capital Market Day, stadiul la zi al perspectivelor sale financiare şi al strategiei care vizează poziţionarea sa ca un actor de referinţă al lumii auto, durabil, competitiv şi orientat către tehnologie”, mai arată grupul.

Renault Group este prezent în peste 130 de ţări şi are peste 170 000 de salariaţi. Grupul a vândut 2,7 milioane de vehicule în 2021. Renault Group şi-a anunţat planul de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040.

Citeste si:
Maria Zaharova le-a răspuns americanilor în versuri: ”Când nu sunt cu tine, înnebunesc!”
Maria Zaharova le-a răspuns americanilor în versuri: ”Când nu sunt cu tine, înnebunesc!”
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avut o postare ironică pe rețelele de socializare, referindu-se la condițiile impuse de SUA pentru o întâlnire...
Joe Biden a citit scrisoarea sportivei americane reținute în Rusia. Răspunsul președintelui SUA
Joe Biden a citit scrisoarea sportivei americane reținute în Rusia. Răspunsul președintelui SUA
Preşedintele american Joe Biden a citit scrisoarea vedetei WNBA Brittney Griner, reţinută de câteva luni în Rusia, şi pentru el această situaţie reprezintă o prioritate, a declarat...