Directorii acuzati de spionaj la Renault aveau conturi alimentate din China

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 16:12
2155 citiri
Directorii acuzati de spionaj la Renault aveau conturi alimentate din China
Foto: Carwale

Cazul de spionaj industrial de la Renault a luat o turnura spectaculoasa, dupa ce s-a constatat ca cei trei directori acuzati de spionaj aveau conturi alimentate cu bani din China.

O nota a directiei de informatii centrale a Renault din data de 7 ianuarie arata ca cei trei directori aveau conturi in Elvetia care erau alimentate cu bani din China, desi pana in prezent compania nu a depus o plangere penala impotriva acestora, informeaza Le Figaro.

Politistii francezi sunt in alerta si fac verificari cu privire la acest caz, in asteptarea unei plangeri oficiale din partea Renault.

Pana in prezent, totul pare sa indice ca Renault a dorit sa rezolve aceasta problema interna, despre care se stia inca din august, in discretie totala, incercand sa afle mai multe informatii despre acest caz.

S-a apelat chiar la o companie privata pentru a afla eventualele abateri ale directorilor. Un membru al comitetului director (care lucreaza in companie de 30 de ani), adjunctul sau si adjunctul directorului pentru proiecte privind vehiculele electrice au fost monitorizati timp de trei luni.

Anchetatorii privati angajati de Renault au constatat ca cei trei aveau un cont bancar in Lichtenstein in care aveau 130.000 de euro si un altul in Elvetia in care erau depusi 500.000 de euro. Banii proveneau de la o societate chineza din Pekin, China Power Grid Corporation.

Directorul Renault: Am fost victima unei filiere internationale de spionaj

Directorul general al producatorului auto, Patrick Pelata, declara ca a fost victima unei filiere de crima organizata internationala. Directorul preciza ca nu s-a sustras nici o informatie despre tehnologii si inovatii, aici intrand si cele 200 de brevete inregistrate de centrul tehnologic.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#spionaj industrial Renault, #spionaj China Renault , #stiri Renault
Comentarii