Ziare.com

La Renault o sa se fabrice Nissan si Mercedes

Duminica, 20 Ianuarie 2013, ora 12:46

   

La Renault o sa se fabrice Nissan si Mercedes
Se petrece o adevarata revolutie in domeniul industriei de automobile. Restructurarea industriala si potentialul excelent pe care il are, dar si capacitatea de productie combinata a fabricilor Renault, Peugeot si Citroen fac posibila relocarea productiei Nissan si Mercedes-Smart in Franta, pe liniile Renault.

Fabricile de automobile din Franta ar urma sa inchida mai multe linii de productie, ceea ce implicit presupune pierderea a cel putin 7.500 de locuri de munca, pana in 2016.

Se pare ca problema se poate solutiona intr-un mod neasteptat in urma discutiilor dintre Nissan si Renault. Nissan este interesata de liniile de productie franceze, iar decizia de a produce Nissan in fabricile franceze este mai mult decat posibila, daca societatea o sa beneficieze de sustinerea si cooperarea sindicatelor care trebuie sa accepte conditiile de competitivitate impuse de Nissan, scrie Le point.

Producatorul francez, care detine 43,4% din Nissan, a raportat un declin de 6,3% din vanzarile sale globale in 2012, ca efect al crizei economice generale din Europa.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Negocieri similare se duc intre Renault si Mercedes, dar conditiile sunt mult mai stricte. Mercedes este interesat de liniile tehnologizate din fabricile Renault pentru Smart si este tentat de mana de lucru mai ieftina din Franta.

Pana la concretizarea acestor proiecte, Renault a inghetat angajarile si bonificatiile si negociaza cu sindicatele planul de reduceri de locuri de munca.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3108 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Stirea asta ar putea fi si o amenintare pentru sindicatele de la

Dacia care ar trebui sa ia in considerare situatia precara a firmei Renault inainte de a declansa noi proteste.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor