Renaultul care "merge" cu 500 km la ora este de vanzare

Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 08:36
4266 citiri
Renaultul care "merge" cu 500 km la ora este de vanzare
Foto: Adevarul

Autoturismul Renault Laguna surprins de camerele sistemului de monitorizare a traficului de la Balotesti cu 500 de kilometri la ora a fost scos la vanzare.

Proprietarul cere pe ea 5.900 de euro, negociabil, insa afirma ca nu prea sunt persoane interesate sa o cumpere, informeaza Adevarul.

El se amuza spunand ca poate ar trebui sa mareasca pretul, avand in vedere performantele.

Moise Toader, in varsta de 62 de ani, a fost prins de radar, pe DN1, in timp ce circula cu 500 de kilometri la ora, potrivit Politiei Rutiere Ilfov.

Barbatul a declarat pentru Adevarul ca in dimineata zilei de 17 iulie 2008, in jurul orei 6:24, adica atunci cand a fost inregistrat cu 500 kilometri la ora, se intorcea de la Bucuresti, de unde se aprovizionase cu flori pentru magazinul sau.

"Am plecat seara la Bucuresti, sa iau flori din piata de la Cosbuc, si m-am intors inapoi. Nu stiu cu cat circulam la ora aia, dar va asigur ca nu cu viteza aceea. Masina este a fiului meu, Vasile Toader, si nu avea cum sa mearga cu viteza asta, deoarece are 240 de kilometri la bord", a spus Moise Toader.

Florarul din Sinaia a declarat ca nu este la prima amenda, dar niciodata nu s-a intamplat sa i se trimita acasa o asemenea grozavie.

"Am mai luat amenzi, in trafic, ca orice sofer care circula mult. Am mai depasit viteza, dar nu cu foarte mult. Le-am platit pe toate, fara sa fac vreo contestatie.

Acelasi lucru faceam si acum, dar cand am vazut cu ce viteza au zis cei de la Politie ca am circulat, mi-am dat seama ca ceva nu este in regula", a mai spus barbatul.

Autoturismul surprins de camerele sistemului de monitorizare a traficului de la Balotesti este un Renault Laguna, break, fabricat in anul 1999, cu un motor de 1.598 centimetri cubi, pe benzina. Conform certificatului de inmatriculare, viteza maxima constructiva este de 187 km/h.

Potrivit specialistilor in aviatie, viteza medie la decolarea unui avion este de 270, 280 de km/h.

Potrivit site-ului drive-test.ro, cea mai rapida masina din lume "abia" atinge 413 km/h.

#Sofer, #Renault, #radar, #Bucuresti, #masina , #stiri Renault