Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seful Renault: Criza a trecut

Sambata, 10 Aprilie 2010, ora 11:30
1051 citiri
Seful Renault: Criza a trecut
Foto: Daylife

Presedintele grupului Renault-Nissan, Carlos Ghosn, este de parere ca cea mai severa parte a crizei economice a trecut, varful fiind atins la inceputul anului 2009.

"In acea perioada, a fost o combinatie extraordinara intre o criza financiara si una economica. Haosul financiar este, fara indoiala, in urma noastra. Banii au inceput din nou sa intre in companiei", a spus Ghosn, intr-un interviu pentru Les Echos.

Pe de alta parte, seful Renault-Nissan sustine ca inca nu am scapat de criza economica. "Unele tari, precum India, China sau Brazilia, nu au fost inca atinse. Altele, insa, cum ar fi Japonia sau tarile din Europa, vor avea nevoie de mai mult timp pentru a-si reveni", a declarat acesta.

Incepand cu septembrie 2008, cand a dat faliment Lehman Brothers, si pana dupa inceputul anului 2009, socul a fost foarte puternic

"Nu puteam functiona cand pietele financiare erau in haos, dar natura noastra este ciclica. Un producator trebuie sa se poata adapta la scaderea pietelor. Responsabilitatea unui lider este sa fie eficient cand totul merge prost. Cred ca un manager trebuie sa faca tot posibilul sa nu abandoneze nici salariatii, nici actionarii, nici furnizorii", a adaugat seful Renault-Nissan.

Recent, Renault-Nissan a semnat un contract de colaborare cu producatorul german Daimler, constructorul Mercedes si Smart.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Renault Nissan criza, #criza economica , #stiri Renault