Spania: Salariatii Renault intra in somaj tehnic intre 30 si 60 de zile

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 21:57
923 citiri
Spania: Salariatii Renault intra in somaj tehnic intre 30 si 60 de zile

Conducerea Renault din Spania a propus miercuri intre 30 si 60 de zile de somaj tehnic pentru muncitorii din uzinele spaniole.

"Este o propunere a conducerii", au declarat pentru AFP surse avizate, sindicale si din industria auto.

Reprezentantii subsidiarei spaniole a producatorului francez de automobile vor sa adopte masurile de somaj tehnic pentru 60 de zile la uzina de caroserie si montaj de la Valladolid, iar la celelalte trei fabrici, pentru 30 de zile.

Renault detine patru uzine in Spania, doua la Valladolid - una de caroserie si montaj si una de motoare -, una la Palencia si alta la Sevilia, care au in total 9.000 de salariati.

"Reuniunea viitoare cu sindicatele va avea loc pe 11 decembrie", a declarat purtatorul de cuvant al Renault.

Zilele de suspendare a activitatii prevazute ar putea sa nu implice decat o parte dintre angajatii uzinei, in fiecare dintre cazuri, in functie de necesitatile de productie.

"Decizia va avea repercusiuni negative asupra intregii industrii auxiliare, dependenta de activitatea Renault", a declarat un reprezentant al sindicatului CCOO.

Uzina de montaj de la Valladolid se afla, de altfel, in asteptare pentru productia unui nou model auto, care va asigura continuitatea fabricii. Sindicatul CCOO "cere o clarificare definitiva cu privire la viitorul uzinei, prin adjudecarea productiei unui model nou".

Sectorul auto este foarte important pentru Spania, unde reprezinta aproape 10% din produsul intern brut (PIB) si din piata muncii si are o pondere accentuata in balanta comerciala a Spaniei, in conditiile in care aceasta tara, al treilea producator auto din Europa, exporta 80% din productia sa.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Renault Spania, #somaj tehnic , #stiri Renault