Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 23:30
5430 citiri
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER

REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri.

Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, au anunțat sâmbătă, 25 iunie, că se alătură formațiunii politice.

„Sunt unul dintre cei peste 5 milioane de emigranți români aflați dincolo de granițele fizice ale țării, dar nu dincolo de cele sufletești. Am rămas conectat cu ea, prin intermediul acestei minunății științifice care se numește internetul și astfel am putut contribui prin pasiunea mea la popularizarea științei. Privesc știința ca pe un dar și o responsabilitate date omului. Locuiesc în Olanda și apreciez această invenție minunată numită bicicletă. Nu există legi fizice care să spună că în România nu se pot construi piste largi de biciclete, separate de străzile pentru mașini, sau orașe pline de parcuri. Așa cum stie orice emigrant român în vestul Europei, nu este ceva ce neamțul a construit iar el nu poate construi. Știința ne pune și nouă la dispoziție instrumentele pentru a crea orașe verzi, trenuri rapide și spitale moderne. Depinde de noi să creăm comunități vii care îmbină cunoașterea pentru știință cu dragostea pentru cei apropiați.

Ne-am hotărât împreună să ne alăturăm proiectului REPER, cu convingerea că numeroase lucruri învățate și trăite de noi pot fi puse acum în slujba unei acțiuni colective, în care ne angajăm cu speranță și curaj”, a scris Cristian Presură pe Facebook.

Acesta a explicat schimbările pe care vrea să le facă în România.

„O facem amândoi cu încrederea că există în România și în diaspora românească multe femei și mulți bărbați harnici și cinstiți cu care se poate reclădi demnitatea națională și europeană a acestei țări. Că țara asta își poate găsi drumul drept dacă își găsește oamenii potriviți care să o servească. Dar și că nu suntem pierduți pe veci din cauza corupției și plagiatelor, a politicii publice pentru grupuri de interese private ori a justiției capturate de prădători și beneficiari de privilegii. Că nu va fi nevoie să găsim tot timpul scuze pentru un spital care arde, pentru o școală care eșuează, pentru o autostradă care nu se face. Că nu vom fi mereu codașii Europei în cele mai negre statistici ale sărăciei, analfabetismului funcțional ori mamelor minore.

Nu ne facem iluzii și nu credem în miracole, dar nici nu suntem fataliști să considerăm că am fi condamnați ca țară la înapoiere și la fraudă perpetuă. Credem în integritate și în inteligența colectivă, în capacitatea oamenilor de a face lucruri bune împreună. Și așa cum orice câmp se seamănă plantând un bob, apoi un alt bob, tot așa credem și noi că putem participa unii alături de alții, fiecare cu priceperile noastre, la a crește o Românie de care copiilor noștri să nu le mai fie rușine. Haideți așadar să ne adunăm puterile și să facem din noi înșine forța care schimbă această țară”, se mai arată în postare.

Citeste si:
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Deputatul Andrei Lupu, actual membru REPER, a lansat critici dure la adresa liderului USR Vrancea Liviu Mălureanu după ce acesta din urmă a sugerat că electoratul este de vină pentru...
Care va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine complet diferită față de decembrie 2020
Care va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine complet diferită față de decembrie 2020
În doar jumătate de an, aproape toate grupurile politice din parlament au suferit modificări după demisii sau revocări, în paralel cu nașterea unor noi structuri care vor oferi parlamentului...
Comentarii
angel9913
rank 5
Cu d-alde astia, Cio-ko-losh ot Zalau are toate sansele sa ramana