Reprezentanța auto - o idee de afacere în trend

Advertorial
Joi, 06 Octombrie 2022, ora 18:41
7002 citiri
Reprezentanța auto - o idee de afacere în trend
FOTO: Unsplash.com

Deschiderea unei reprezentanțe auto necesită o planificare atentă. Aspiranții trebuie să ia în considerare cerințele legale specifice pe care vor trebui să le respecte pentru a deschide o reprezentanță în România.

De asemenea, trebuie să iei în considerare și alte aspecte, cum ar fi piața locală, dacă vei oferi mașini noi și/sau second-hand, ce cheltuieli de pornire vei avea de suportat și cum să elaborezi un plan de afaceri solid. Va trebui să ții cont de toate aceste aspecte și nu numai, dacă vrei ca afacerea ta să decoleze puternic și să se mențină pentru o perioadă lungă de timp.

Pentru o listă cu cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont, atunci când deschizi o reprezentanță și pentru a deveni un dealer auto de succes, citește mai departe!

Locația reprezentanței

Locația reprezentanței tale are un impact asupra numărului de vânzări și profitului pe care îl obții într-un anumit an. Unele zone sunt mai profitabile și oferă un climat de afaceri mai bun decât altele.

Ce face ca o zonă să fie un loc bun pentru a deschide o reprezentanță? Vânzările medii anuale, costurile asociate deschiderii reprezentanței, precum și costurile medii de salarizare și salariile lunare ale angajaților din zona aleasă sunt factori pe care trebuie să îi iei în considerare.

În același timp, există și unele dezavantaje în a deschide o reprezentanță în cele mai profitabile zone. De exemplu, în ciuda cererii mari, în multe dintre aceste locații, condițiile de afaceri nu sunt neapărat întotdeauna optime sau ușoare (printre alți factori, trebuie luate în considerare creșterea venitului, cheltuielile salariale anuale sau chiar rata criminalității). În plus, dacă vei deschide reprezentanța într-una dintre aceste zone favorabile afacerilor, te vei confrunta cu o mare concurență.

Tipul de reprezentanță

Știi ce tip de reprezentanță vrei să deschizi? Vei deschide o reprezentanță de vehicule noi (sau o franciză a unui producător cunoscut) ori te vei specializa în vehicule de ocazie - sau, poate, ambele? De asemenea, ai putea să te concentrezii pe oferirea de vehicule electrice, vehicule de lux sau, în principal, vehicule străine. Acest lucru este legat de locația afacerii tale, precum și de publicul țintă.

Ceea ce este important de reținut aici este că ceea ce vei alege va determina cursul afacerii tale. De exemplu, deschiderea unei reprezentanțe de vehicule noi va necesita o finanțare mai mare, în timp ce o reprezentanță de vehicule de ocazie va necesita mai puțină finanțare, dar este posibil să genereze și mai puține profituri.

Planul de afaceri și planul financiar

Planul de afaceri și planul financiar sunt alte două piese importante ale puzzle-ului de a deveni dealer auto. În cele din urmă, acestea două vor fi influențate de alegerile pe care le faci în ceea ce privește locul și tipul de reprezentanță pe care dorești să o deschizi. Pe baza acestora, poți începe să dezvolți planurile pentru modul în care vei conduce afacerea, de la A la Z, și cum o vei finanța.

Indiferent de statusul economic sau social, oamenii cumpără mașini. Este o piață de miliarde și, cu multă muncă și determinare, ai putea să îți iei partea ta și să câștigi foarte bine. De asemenea, este important să ții pasul cu tendințele, cum ar fi trecerea la digital și menținerea unei prezențe online puternice, pentru a atrage consumatorii care preferă să cumpere online.

Începând de jos, cu o reprezentanță mică și construind un nume, afacerea ar putea deveni acel dealership auto local celebru, cu un hectar de mașini. Acum, că ai cunoștințele necesare, ar trebui să demarezi călătoria antreprenorială!

Eveniment Quarterly Report

Fidelis, catalizatorul creșterii numărului de investitori la BVB - TradeVille
Fidelis, catalizatorul creșterii numărului de investitori la BVB - TradeVille
Creditarea Privata Creste In August 2023 Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in august 2023, cu 5.5% comparativ cu aceeași luna a anului precedent, la 378.7 mld. RON. Principala...
Pizza Hut închide 13 restaurante din România în următoarea perioadă. Anunțul companiei
Pizza Hut închide 13 restaurante din România în următoarea perioadă. Anunțul companiei
Lanţul de restaurante Pizza Hut închide 13 restaurante din România în aproximativ 6 luni, în special unităţi care deservesc zone cu un grad mare de suprapunere, rezultat în urma...
#reprezentanta auto, #auto, #afacere , #stiri auto