Politician rus de rang înalt amenință direct Republica Moldova cu invazia. „Extinderea operaţiunii militare. Avem cu ce să potolim minţile înfierbântate ale celor din Chişinău şi Bruxelles”

Sambata, 18 Februarie 2023, ora 17:14
5135 citiri
Politician rus de rang înalt amenință direct Republica Moldova cu invazia. „Extinderea operaţiunii militare. Avem cu ce să potolim minţile înfierbântate ale celor din Chişinău şi Bruxelles”
Serghei Mironov şi Igor Dodon FOTO tvrmoldova.md

Deputatul rus Serghei Mironov, preşedintele partidului Rusia Justă, apropiat de Kremlin şi care are relaţii strânse cu socialiştii moldoveni, sugerează că Moscova ar putea extinde aria aşa-zisei „operaţiuni militare speciale” şi asupra Republicii Moldova, pentru a proteja populaţia rusă, militarii ruşi şi depozitele cu muniţii din Transnistria.

„În ceea ce priveşte încercările Occidentului de a atrage Republica Moldova în conflictul cu Rusia, atunci conducerea republicii trebuie să înţeleagă că aceasta ar putea duce la extinderea zonei operaţiunii militare speciale pe care o desfăşoară forţele armate ruse. Avem cu ce să potolim minţile înfierbântate ale celor din Chişinău şi Bruxelles”, a amenintat Serghei Mironov, citat de deschide.md, care nu precizează unde a făcut deputatul aceste declaraţii.

Potrivit lui Mironov, ca urmare a „acţiunilor militare” care se desfăşoară în Ucraina, „retragerea trupelor ruse care păzesc depozitele cu muniţii sovietice (din Transnistria) a devenit un subiect vital pentru regimul de la Kiev”, iar Ucraina, susţine deputatul, ar pregăti o operaţiune militară pentru a ocupa depozitele cu armament din Cobasna.

„Depozitele cu armament nu vor ajunge în mâinile neonaziştilor. Dacă va apărea o asemenea necesitate, ele voi fi distruse”, a spus Mironov.

Deputatul susţine că noul prim-ministru al Republicii Moldova, Dorin Recean, ar fi vorbit în discursul de învestitură despre necesitatea „demilitarizării” Moldovei, adică despre retragerea militarilor ruşi din Transnistria. „Acesta este un vis al naţionaliştilor români şi moldoveni, precum şi al patronilor lor occidentali”, a spus Mironov, deşi la începutul anilor 2000 chiar Moscova se angajase în faţa comunităţii internaţionale că va face acest pas, o promisiune pe care nu a respectat-o niciodată.

Declaraţiile deputatului rus, fost preşedinte al Consiliului Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus, intervin în contextul în care Moscova, deranjată de orientarea prooccidentală a Chişinăului, vehiculează tot mai des ideea că Occidentul acaparează Republica Moldova după modelul Ucraina şi de aceea ar putea împărtăşi „soarta” Ucrainei.

Chiar miercuri, într-o intervenţie avută în Duma de Stat a Rusiei, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, s-a arătat deranjat de orientarea proeuropeană şi prooccidentală a Chişinăului, şi a menţionat că „există apeluri” pentru alegeri anticipate, în condiţiile în care tocmai a fost învestit noul guvern condus de Dorin Recean.

De altfel, la Chişinău se pregătesc pentru duminică noi proteste în spatele cărora stau forţele proruse din Republica Moldova.

Partidul lui Serghei Mironov are un acord de cooperare cu partidul socialist al fostului preşedinte Igor Doron încă din 2014. Igor Dodon se află în prezent în atenţia justiţiei de la Chişinău în urma unor acuzaţii de corupţie şi de finanţare ilegală a partidului său.

Avertismentul Republicii Moldova. Ce plan ar avea Rusia pentru a destabiliza regiunea transnistreană
Avertismentul Republicii Moldova. Ce plan ar avea Rusia pentru a destabiliza regiunea transnistreană
Chişinăul a avertizat, luni, că Rusia pune la cale în perioada următoare mai multe acţiuni de provocare şi destabilizare în regiunea transnistreană şi în Zona de Securitate, după...
Ludovic Orban, declarații războinice la Chișinău: "Imperiul țarist are în genă să râvnească la pământurile româneşti"
Ludovic Orban, declarații războinice la Chișinău: "Imperiul țarist are în genă să râvnească la pământurile româneşti"
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat duminică, la evenimentul "Viitorul Moldovei în UE'' organizat la Chişinău de Alianţa Dreapta Unită, că "de când a apărut...
#Republica Moldova, #Moldova, #Rusia, #invazie Rusia, #rusia invazie moldova, #razboi Ucraina , #Republica Moldova