Consilierii judeteni au primit certificatele doveditoare

   

Consilierii judeteni au primit certificatele doveditoarehttp://www.cjcs.ro/
Ceremonia de inmanare a certificatelor doveditoare ale alegerii in functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin si in functiile de consilieri judeteni a avut loc, vineri, la Resita
O parte dintre noii alesi judeteni au lipsit de la ceremonie, printre acestia fiind presedintele reales al Consiliului, Sorin Frunzaverde, absent din motive obiective. Candidatul propus de USL a obtinut peste 71 mii de voturi, ceea ce inseamna aproape 50%.

In ceea ce priveste consilierii judeteni, din cele 30 de mandate ale CJ, USL a obtinut 18, PDL - cinci, PPDD va avea patru mandate, iar UNPR - trei mandate in Consiliul Judetean Caras-Severin.
Practic, USL a obtinut 50,4% din voturile valabil exprimate, PDL - 14%, PPDD - 12,48% si UNPR - 8,5%.

'Rezultatele finale pentru alegerile locale din Caras-Severin au fost predate marti, pe 12 iunie, judetul fiind cea de-al zecelea din tara care a incheiat procesul electoral. Nu s-au constatat din partea forului electoral superior niciun fel de abateri, care sa duca la repetarea partiala sau totala a alegerilor in circumscriptia noastra electorala, drept pentru care, vineri se va dizolva si Biroul Electoral Judetean Caras-Severin, dupa inmanarea certificatelor doveditoare', a declarat judecator Rustin Ciasc, presedintele BEJ Caras-Severin.
Cu acest prilej, prefectul judetului Caras-Severin, Silviu Hurduzeu, a facut apel la decenta in exercitarea acestui mandat, de catre toti consilierii judeteni.
De asemenea, deputatul PSD de Caras-Severin, Ion Mocioalca, presedinte al PSD Caras-Severin, a subliniat rezultatele obtinute de USL, respectiv 67 de primarii din 77, un scor ''foarte zdrobitor'', care claseaza judetul printre primele din tara. Parlamentarul de Caras-Severin a precizat ca asteapta de la noua componenta a Consiliului Judetean ''echilibru, intelepciune si corectitudine in exercitarea functiilor publice''. Ion Mocioalca a declarat ca se va alatura consilierilor judeteni ''in acest proiect numit Caras-Severin''.
La randul sau, presedintele PNL Caras-Severin, Marcel Vela, primar reales al municipiului Caransebes, a afirmat ca votantii au mandatat alesii locali sa le reprezinte interesele.
'In mandatul care urmeaza trebuie sa facem ca oamenii sa o duca mai bine si sa fie mai mandri de localitatea, judetul si tara lor. Prin urmare, fac un apel catre toate forurile alese, care ii reprezinta pe toti alegatorii, sa ne aduceti aici. Pentru aceasta, trebuie sa gasiti lucrurile care va unesc si nu ceea ce va dezbina, sa gasiti armonia, prietenia, colegialitatea si corectitudinea, sa formati o echipa si sa faceti tot ceea ce este bine pentru Caras-Severin', le-a transmis consilierilor judeteni Marcel Vela.
'Imi imaginez Consiliul Judetean ca un mic Parlament, iar din experienta anilor trecuti, cand acest organism era parca decuplat de Bucuresti, pot spune ca acum avem o sansa. Presedintele CJ si
2012-06-15
82 STIRI INTERNE, ISSN 1222-8702
majoritatea consilierilor apartin USL, guvernarea este USL si, prin urmare, sper sa facem treaba buna pentru judet', a declarat presedintele PC Caras-Severin, Ioan Tundrea.
Printre cei realesi s-a aflat si Ioan Spanu, cel mai vechi consilier judetean din Caras-Severin.
'Mi-am inceput activitatea in acest organism inca din 1992, cu o mica intrerupere, in 2009, cand am fost subprefect al judetului Caras-Severin. Cred ca sunt la al cincilea mandat si vin cu ganduri bune, cu experienta pe care am acumulat-o pe parcursul acestor ani. Am fost si vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, deci pot sa spun ca am o experienta bogata in administratie. Vom duce la bun sfarsit proiectele bune incepute in Caras-Severin si vom initia si multe altele, noi', a precizat Ioan Spanu.
Sambata, 16 Iunie 2012, ora 10:34
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Dr. Jaro Marsalic dezvaluie cine a ingropat proiectul construirii unui spital nou in Resita
"Stocuri aproape de zero in ceea ce priveste materialele de protectie impotriva noului coronavirus, ...
Dunca face primele concedieri la CJ Caras-Severin. Dispar 65 de posturi, majoritatea de la birourile institutiei
Romeo Dunca, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin (CJCS), anunta ca s-a finalizat lista ...
Noua autostrada vine de la Lugoj, spre Valea Timisului si Ilova
CARAS-SEVERIN - O spune ministrul de Interne, Marcel Vela, care a vorbit sambata la Resita despre ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor