Cerința unui restaurant din București care a împărțit internetul în două: ”Am înțeles! Nu suntem bineveniți la voi”

Duminica, 10 Iulie 2022, ora 13:36
23373 citiri
Cerința unui restaurant din București care a împărțit internetul în două: ”Am înțeles! Nu suntem bineveniți la voi”
Mulți părinți merg cu copiii la restaurant deoarece nu au cu cine să îi lase FOTO (generică) Unsplash

Un restaurant din București a stârnit discuții aprinse după ce a rugat clienții, printr-o postare pe Facebook, să supravegheze copiii în caz că decid să îi aducă cu ei, astfel încât să nu deranjeze oamenii de la celelalte mese.

”Dragii noștri, pentru că ne plac atât copiii cât și cățeii & pisicile, ne iubim și plantele și florile, dar ne place mai ales să bem o bere rece sau un cocktail de adulți, ne dorim ca toți cei din grădină să se poată bucura în liniște de timpul petrecut la noi.

Suntem prietenoși cu copiii, dar vă reamintim că zona de nisip NU ESTE LOC DE JOACĂ.

Vă mulțumim pentru înțelegere!”, au scris reprezentanții localului din București pe Facebook.

Postarea a strâns sute de comentarii și de reacții în mai puțin de o zi, formându-se două tabere: unii au criticat cerința, susținând că personalul nu are înțelegere pentru copii, pe când alții au fost de acord cu mesajul, susținând că este vorba despre respectul pentru ceilalți.

”Deci românu' când vede nisip înțelege loc de joacă, nu mai are ochi pentru ce e împrejur (o terasă cu băutură și mâncare), e ceva pavlovian la el, ce altceva ai putea face în nisip decât să te joci?”

”Analfabeți funcțional. Oamenii zic că nu e loc de joacă amenajat (air enough) și comentatorii sar cu hate că nu mai sunt kid friendly. Atât s-a putut, csf”

”Am fost de mai multe ori cu prieteni si copii de diferite vârste si ne-am simțit foarte bine, spațiul permite ca un copil să se joace pe lângă părinți. Deși am copil, mă deranjează atunci când sunt încălcate limitele bunului simț, de către copii sau adulți, deopotrivă”

”Am înțeles! Nu suntem bineveniți la voi. Nu e problemă, Bucureștiul e mare. Vine criza, mult succes! Sper că primul care o sa fie dat afară de la voi, o să fie cel care a gândit acest mesaj. O să vă las și un review pe măsura gândirii voastre”

”Succes cu explicația asta la un copil. E ca și cum ai pune un tobogan și le-ai spune că nu e loc de joacă. Cred că cine a sperat că această explicație dă roade nu are copii. Dacă vă plac copiii faceți loc de joacă (acoperit noaptea) cu nisip”

”Wow, aveam pe listă să venim la voi cu copilul...și eu și alte 5 familii de prieteni. Dar după această postare simt că nu mai suntem bineveniți. Nu știu de ce am tot citit că localul dvs. este kid-friendly. Mie nu mi se pare”

”Noi am serbat prima aniversare a gemenilor la voi și a părut că totul a fost în regulă. Au fost mulți copii atunci, mulți și la alte mese. Toată lumea era în armonie, chiar dacă pe alocuri mai țipa vreunul. Dar, hei, uneori și adulții râdeau cam zgomotos. Jos cu veselia, jos cu râsul puternic și sănătos, poate asta vreți să ziceți? Copiii se vor juca cu nisip....nu prea poți opri asta. Dacă ai nisip și copii în același spatiu, vor merge acolo. La fel și cu pietrișul și în general totul poate fi o jucărie. Atâta timp cât nu strică.... care e problema?”

”Mesajul este foarte clar: să ne respectăm și să fim educati. Doar dacă nu se vrea civilizație, se aruncă cu hate. Mulți români consideră că dacă ies în oraș, ei devin propietari pe masă, pe spațiu, pe local și ba chiar pot trata de sus oamenii care îi servesc la masă... Sunt sigură că oamenii ok înțeleg mesajul fără tam-tam!”

”Nu mai duceți copiii în crâșme!!! Ți-o trebuit prunc, stăi acasă!”

”Deși sunt mamă, rezonez f tare cu mesajul postat. De multe ori ni s-a întâmplat să fim deranjați de copiii ai căror părinți păreau că nici nu sunt prezenți și ignoră absolut tot ceea ce făceau odraslele lor! (...) Și încă ceva: ar trebui să existe și restaurante adults only pt că nu mi se pare normal ca în locuri elegante, chiar romantice, să se vină cu "gradinița"!, sunt doar câteva din sutele de comentarii.

Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Mulți tineri fac față cu greu cheltuielilor cotidiene și sunt sprijiniți financiar de părinți. Aceștia fie le oferă diferite sume de bani, fie le cumpără casă sau mașină. Ajutorul...
#restaurant Bucuresti, #copii, #nisip, #loc joaca , #stiri sociale