Ce trebuie să știi când mergi la un restaurant în Franța ca să nu dai o avere pe mâncare. Prețul diferă în funcție de locul unde se află masa la care stai

Marti, 11 Octombrie 2022, ora 14:30
8309 citiri
Ce trebuie să știi când mergi la un restaurant în Franța ca să nu dai o avere pe mâncare. Prețul diferă în funcție de locul unde se află masa la care stai
Ce trebuie să știi înainte de a merge la un restaurant din Franța FOTO Pixabay

Fiind considerată o țară turistică unde gastronomia este printre principalele motive pentru care Franța este vizitată anual de milioane de străini este important să cunoști câteva reguli de bază atunci când intri într-un bistro din Paris, de exemplu.

În marile orașe din Franța sunt mii de restaurante, iar alegerea unui local poate fi dificilă. În plus, necunoașterea unor reguli de bază poate transforma experiența gastronomică într-una de-a dreptul extravagantă. Pentru a evita o astfel de situație este bine să te documentezi înainte de a păși chiar și într-un mic restaurant de cartier.

Prețurile sunt foarte ridicate în restaurante, de aceea o să găsești în marea majoritate a localurilor meniuri la prețuri fixe de 10 Euro, 12 Euro, 15 Euro etc. În prețul meniului intră, în funcție de restaurant, antreu, fel principal, desert și băutura, scrie efranta.ro

La fiecare fel, poți alege dintre cinci tipuri de mâncare sau desert. Dacă vei arunca o privire peste aceleași produse comandate separat, vei observa că prețul cumulat sare cu mult de prețul pe care îl plătești pentru un meniu recomandat de gazdă.

Meniurile sunt afișate în fața localului, dar vei observa că în anumite zile, ori crește prețul pentru același meniu, ori dispare pur și simplu din meniul zilei. Aceasta este strategia de marketing pe care restaurantul o practică pentru a-și atrage clienți.

Atunci când restaurantul este plin cu clienți, meniul dispare, iar restul persoanelor care vor veni ulterior, nu vor mai gasi meniul pe care l-ai comandat tu.

În restaurantele din Franța nu se schimbă tacâmurile. După ce ai terminat un fel de mâncare, păstrezi furculița și cuțitul pentru următorul fel.

Cand mergi la bistrouri și dorești să stai afară, trebuie să știi că se percep alte prețuri la băuturi și mâncare dacă mănânci la o masă aflată pe terasă. Verifică lista de preturi înainte de acomanda sau alege o masă. Dacă sunt afișate două prețuri, clar cel mare îl vei plăti în cazul în care preferi să stai la o masă de la terasă.

O altă regulă importantă se referă la modul în care se lasă bacșiș chelnerilor și ospătarilor din Franța. Pe tot teritoriul acestei țări nu se lasă bacșiș, așa cum sunt românii obișnuiți. În Franța ”tipsul” chelnerului este ori inclus în nota de plată, ori nu există.

Chelnerii și ospătarii consideră că primesc salarii motivante pentru a-și face treaba bine.

Eveniment Quarterly Report

Cât câștigă românii care reușesc să facă economii în fiecare lună: "Cam 4.000 de euro, două persoane, un singur venit"
Cât câștigă românii care reușesc să facă economii în fiecare lună: "Cam 4.000 de euro, două persoane, un singur venit"
Mulți români fac cu greu față scumpirilor, iar banii abia le ajung de la un salariu la altul. Subiectul este de interes in mediul online, unde unii caută soluții pentru a gestiona mai bine...
Franța, inclusiv capitala Paris, se confruntă cu o invazie de ploșnițe
Franța, inclusiv capitala Paris, se confruntă cu o invazie de ploșnițe
Guvernul francez încearcă să elimine ploșnițele care s-au înmulțit în mijloacele de transport în comun, cinematografe și spitale. În videoclipuri distribuite în mediul online se...
#restaurant, #Bistro, #Paris, #bacsis, #bacsis chelner, #mancare , #Franta