Rețea de prostituție în Sectorul 4, condusă de un angajat DGASPC. Ministerul Familiei trimite Corpul de Control

Miercuri, 22 Mai 2024, ora 22:39
2524 citiri
Rețea de prostituție în Sectorul 4, condusă de un angajat DGASPC. Ministerul Familiei trimite Corpul de Control
Fată care plânge FOTO Pexels

Ministerul Familiei și ANPDCA au anunțat miercuri, 22 mai, că trimit Corpul de Control la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4.

La cererea Primăriei Sectorului 4, în subordinea căreia funcţionează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, ministra Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero, şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Rareş-Petru Achiriloaie, vor dispune trimiterea echipelor Corp de Control la DGASPC Sector 4, în vederea verificării modului în care au fost respectate procedurile şi prevederile legale în domeniul protecţiei drepturilor copilului, unde ar exista o reţea de prostituţie în Sectorul 4, care ar fi condusă de un angajat al DGASPC, iar mai multe fete care provin dintr-un centru de tip familial ar fi fost violate şi abuzate sexual, se arată în comunicat.

„Din acţiunea de control vor face parte reprezentaţi ai Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie”, mai arată comunicatul de presă al Ministerului Familiei.

Sursa citată mai precizează că, potrivit celor comunicate public de către Primăria Sectorului 4, autoritatea locală a înaintat, încă din luna decembrie 2023, o sesizare către Secţia 15 Poliţie care, ulterior, a fost direcţionată către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru investigarea situaţiei semnalate şi pentru dispunerea măsurilor legale în regim de urgenţă.

Conform Primăriei Sectorului 4, demersul a fost efectuat ca urmare a unor sesizări primite din interiorul DGASPC Sector 4, dar şi din partea unor reprezentanţi ai societăţii civile.

Victimele, dintr-un centru de tip familial

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie Vişinel Bălan a reclamat miercuri, 22 mai, existenţa unei reţele de prostituţie în Sectorul 4, care ar fi condusă de un angajat al DGASPC. Mai multe fete care provin dintr-un centru de tip familial ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamente care ar aparţine acestei instituţii.

Bălan susţine că are „suspiciuni grave de reţea de prostituţie condusă de un angajat D.G.A.S.P.C., totodată un angajat a fost pontat mai bine de 4 ani deşi acesta nu a trecut pe la muncă”.

„Mai multe minore ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamentele gestionate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4. Suspectăm existenţa unei reţele de prostituţie în căsuţa de tip familial Cavalerie. Copiii abandonaţi sunt ţintele directe ale abuzurilor sexuale”, a mai transmis fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Cei doi angajați de la Protecția Copilului care au abuzat sexual șapte minori rămân în arest. Cât au de plătit victimelor
Cei doi angajați de la Protecția Copilului care au abuzat sexual șapte minori rămân în arest. Cât au de plătit victimelor
Doi angajați ai DGASPC Mehedinți rămân în arest în continuare după ce au fost acuzați de viol și act sexual cu un minor. Împreună, cei doi au abuzat șapte minori aflați în grija...
Peste 200 de copii au fost exploatați prin muncă în România anul trecut. Cei mai mulți de către familie
Peste 200 de copii au fost exploatați prin muncă în România anul trecut. Cei mai mulți de către familie
De Ziua Internaţională împotriva exploatării prin muncă a copiilor, miercuri, 12 iunie, Ministerul Familiei a publicat datele cu privire la cazurile din 2023 înregistrate în România. Chiar...
#retea prostitutie, #Sector 4 Bucuresti, #dgaspc, #angajat, #Corpul de Control, #ministerul familiei , #stiri sociale
  1. Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
  2. Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
  3. Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
  4. Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
  5. Accident tragic în Prahova: O femeie de 39 de ani a murit și alte patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite
  6. Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk
  7. Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice. ”Este un progres tehnologic care ar putea fi util”
  8. Zeci de persoane au stat minute bune blocate cu capul în jos, într-un parc de distracții din SUA VIDEO
  9. Protest cu 250.000 de oameni în Franța împotriva extremei drepte, aflată în ascensiune înaintea alegerilor generale VIDEO
  10. „Trage și fugi“. Războiul din Ucraina inaugurează o nouă eră, cea a unui tip de armament extrem de mobil