Postările angajaților pe rețelele sociale, între mit și realitate. Ce să nu publici pe internet, dacă totuși nu vrei să ai probleme cu angajatorul

Marti, 30 Mai 2023, ora 20:00
2617 citiri
Postările angajaților pe rețelele sociale, între mit și realitate. Ce să nu publici pe internet, dacă totuși nu vrei să ai probleme cu angajatorul
TikTok este una dintre cele mai noi rețele sociale FOTO Pixabay

Rețelele sociale sunt considerate de ceva timp „spațiu public”, așa că oricine aproape are acces la postările de pe Facebook, Instagram sau TikTok, inclusiv angajatorul.

Sorina Faier, specialist în Resurse Umane, este de părere că sunt unele lucruri care nu ar trebui postate atunci când ești angajat.

„În era tehnologiei și a rețelelor de socializare, mulți dintre noi ne-am obișnuit să împărtășim aproape orice pe profilurile noastre. Cu toate acestea, este important să reținem că nu toate informațiile sunt potrivite pentru a fi postate online. În special, atunci când lucrați pentru o companie sau organizație, trebuie să fiți conștienți de lucrurile pe care nu trebuie să le postați”, spune Sorina Faier.

Specialistul în HR dezvăluie care sunt cele mai importante șase lucruri pe care nu ar trebui să le postați niciodată pe rețelele de socializare pentru că vă puteți pierde serviciul.

1. Informații confidențiale ale companiei

Indiferent de cât de mult sunteți tentat să împărtășiți cu prietenii voștri ceea ce se întâmplă în interiorul companiei, nu o faceți niciodată. Postarea unor informații confidențiale sau a unor documente poate duce la pierderea locului de muncă și, în cazuri extreme, poate avea consecințe juridice.

2. Comentarii negative despre angajator

Chiar dacă aveți probleme cu managementul sau cu colegii voștri, nu este niciodată o idee bună să le postați pe Facebook sau pe alte rețele de socializare. Comentariile negative nu vă vor ajuta să vă rezolvați problemele, ci dimpotrivă, pot duce la ruperea relațiilor cu colegii și la pierderea locului de muncă.

3. Informații despre clienți

Informațiile confidențiale ale clienților trebuie să fie protejate întotdeauna, așadar evitați să împărtășiți pe rețelele de socializare, inclusiv fotografiile, comentariile sau informațiile despre clienți, fără permisiunea companiei sau a acestora. Încălcarea confidențialității clienților poate duce la pierderea reputației și, în unele cazuri, la probleme legale.

4. Comentarii discriminatorii sau rasiste

Este important să fiți conștienți că reprezentați compania, iar comentariile discriminatorii sau rasiste pe rețelele de socializare pot duce la pierderea de respect din partea colegilor, a managerilor sau a clienților și pot duce, de asemenea, la pierderea locului de muncă.

5. Informații despre absențe nejustificate

Dacă postați poze de la mare, iar în timpul acela sunteți la serviciu, poate fi văzut ca un semnal de neglijență. Este important să fiți responsabili și să nu postați nimic pentru a da impresia că lucrați în timpul programului, însă în realitate faceți altceva.

6. Detalii despre comportamentul ilegal sau imoral

Dacă aveți un comportament ilegal sau imoral, nu este o idee bună să îl postați pe rețelele de socializare. Chiar dacă în mod aparent pare inofensiv, astfel postările pot fi considerate o infracțiune și pot duce la pierderea locului de muncă. În plus, dacă vă angajați în comportamente ilegale sau morale inadecvate, puteți aduce și la prejudicierea acestei companii sau a clienților acesteia.

„Este important să fiți conștienți de lucrurile pe care nu trebuie să le postați niciodată pe rețelele de socializare atunci când lucrați pentru o companie sau organizație. Dacă nu sunteți siguri de ce puteți sau nu puteți să postați pe rețelele de socializare, întrebați-vă managerul sau HR-ul pentru îndrumare și sfaturi. În cele din urmă, gândiți-vă întotdeauna de două ori înainte de a face o postare sau a răspunde public pe rețelele de socializare pentru a evita orice problemă în viitor”, a adăugat Sorina Faier, exper în Resurse Umane.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#retele sociale, #Facebook, #Instagram, #tiktok, #angajat, #angajator, #sorina faier , #stiri sociale