Jens Stoltenberg: „Nu considerăm China un adversar”. Ce spune despre aderarea Ucrainei la NATO VIDEO

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 14:03
2556 citiri
Jens Stoltenberg: „Nu considerăm China un adversar”. Ce spune despre aderarea Ucrainei la NATO VIDEO
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg se află la București într-o reuniune NATO FOTO site NATO

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a făcut miercuri, 30 noiembrie, la București, declarații în a doua zi a reuniunii miniștrilor de Externe din cadrul NATO.

Oficialul a subliniat că miniștrii de Externe NATO vor continua să ofere sprijin Ucrainei.

„Aliații au anunțat sprijin suplimentar cu ajutor neletal, combustibil și generatoare”, a afirmat Stoltenberg.

Acesta a explicat mai departe că deocamdată China nu este considerat drept un adversar.

„Am luat în discuție și China din punctul de vedere al securității noastre pentru a ne întări alianța. Nu considerăm că China este un adversar (...) Vom continua să desfășurăm comerț și să avem relații economice cu China”, a mai explicat Stoltenberg. Secretarul general al NATO a adăugat apoi că la discuții au mai participat Finlanda și Suedia și că „adeziunea lor face ca alianța să fie mai puternică. Să le spunem bun venit ca membri cu drepturi depline ai alianței”.

Întrebat dacă Ucraina nu și-a câștigat dreptul de a devenit membru NATO, Stoltenberg a notat că mai există o serie de pași până atunci și că deocamdată este mai important ca Ucraina să fie sprijinită pentru a rezista ca stat democratic.

„Misiunea urgentă, imediată, este să ne asigurăm că poate rezista ca un stat democratic, economic, financiar, umanitar, exact asta și facem. Dacă nu reușește să rămână un stat suveran, nu mai are rost să fie membru NATO. (…) Să înțelegem și faptul că între nimic și calitatea de membru deplin sunt mulți pași. Cel mai important acum este să ne asigurăm că Ucraina există și asta facem acum”, a mai afirmat Jens Stoltenberg.

#reuniune nato Bucuresti, #Jens Stoltenberg, #razboi Ucraina, #aderare Ucraina NATO , #NATO