Familia care vrea să se întoarcă în România după 17 ani de muncă în Spania. Ce salarii speră să primească în țară

Marti, 05 Martie 2024, ora 04:25
30425 citiri
Familia care vrea să se întoarcă în România după 17 ani de muncă în Spania. Ce salarii speră să primească în țară
Imagine din Barcelona FOTO Pixabay

Mulți dintre românii care au plecat să lucreze în străinătate speră să revină în țară într-o zi. Unii au planuri concrete și se gândesc să se întoarcă după ce au strâns bani pentru o casă și pentru asigurarea unei vieți decente. Alții se întorc pe neașteptate.

Un român care a plecat de 17 ani din țară a mărturisit că se gândește să se întoarcă împreună cu familia și să renunțe la viața din Spania. Acesta a cerut păreri într-o postare pe Facebook.

"Avem cam tot ce ne trebuie"

"De ceva vreme mă gândesc să mă întorc cu familia în România după 17 ani. Acolo am reușit să îmi iau o casă, am mașină, am ceva bani strânși, am familie, avem cam tot ce ne trebuie, doar să ne întoarcem și să ne căutăm de muncă, înțeleg că este nevoie, e deficit de forță de muncă.

Făcând puțin socotelile, fără să exagerez, dacă găsim 2 locuri se muncă undeva la 700 de euro fiecare deci 1400 în total, nu plătesc chirie, nu am rate la nimic, îmi ies socotelile mai bine decât în Spania. Prețurile, eu personal, nu le văd mai mari că în Spania, maxim la fel.

Pentru mine Spania adevărată a fost aia între 2002 și 2019. Mai am și motive personale să mă întorc în România: Nu îmi place școala de aici, prea multă libertate pentru tineri, droguri, singurătate, nu merg la o nuntă, la un botez, imposibil să ajung să cumpăr o casă unde și cum îmi doresc, salariile acoperă greu cheltuielile, iar economic nu mai găsesc rostul, securitatea din ce in ce mai precară.etc.

Voi ce părere aveți? E cineva care s-a întors și cum i se pare schimbarea?", a scris acesta pe grupul Români în Spania.

"Suntem muncitori și nimeni nu moare de foame"

Întrebarea sa a strâns peste 700 de comentarii, iar părerile sunt împărțite.

"Cum România e mai în urmă cu 30 de ani, la noi abia acum începe cu drogurile… deci nu scapi. De pe la 12 ani în școlile generale și licee. Mâncarea e mai scumpă, dar dacă nu plătești chirie poate ieși la fel. 700 găsești fără probleme dacă ești meseriaș în domeniul respectiv sau ai experiență."

"Aceeași situație. Eu și soțul plecăm pe 2 iunie definitiv în România. Nimic nu ne sperie. Suntem muncitori și nimeni nu moare de foame."

"Am niște prieteni de s-au întors, dar în 5-6 luni au renunțat și s-au reîntors în Spania, ei având vreo 15 ani acolo nu s-au mai putut adapta...."

"Și eu m-am întors în 2016 după zece ani de Spania, tu fă ce simți și vei vedea dacă ai luat decizia bună sau nu".

"700E e salariu de casier la supermarket în România. Mai departe fă tu calculele…"

"Oamenii muncitori se adaptează oriunde"

"Ne-am întors după 3 ani și nu regretăm. Oamenii muncitori se adaptează oriunde și le e bine oriunde. Țară noastră e în dezvoltare, salariile cresc și avem nevoie de forță de muncă, de proprii noștri oameni, nu aduși de prin alte țări. Noi suntem bine".

"M-am întors după 20 de ani în România, sunt pensionat în România, după anii din Spania o să iau o altă pensie la vremea aceea! Sunt fericit alături de familia mea! Aș vrea să vizitez Spania doar pentru vacanțe!"

"Bună alegere, este exact cum ai postat acest mesaj, în Spania nu mai ai nimic de la viață muncă 9h pe zi numai și atât, nu mai este ce a fost odată”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Muzeele și bibliotecile din România, închise în zilele de sărbători legale. Solicitările angajaților pentru oprirea protestelor
Muzeele și bibliotecile din România, închise în zilele de sărbători legale. Solicitările angajaților pentru oprirea protestelor
Angajaţii din muzee şi biblioteci continuă protestele şi vor închide instituţiile în zilele de sărbători legale. Ei sunt nemulţumiţi din cauză că nu au primit niciun răspuns la...
Tot mai mulți români divorțează și nu se mai căsătoresc pentru că preferă un nou tip de relație. „De ce să-mi asum”
Tot mai mulți români divorțează și nu se mai căsătoresc pentru că preferă un nou tip de relație. „De ce să-mi asum”
Căsătoria este din ce în ce mai neatractivă pentru tinerii români care preferă să intre în relații fără obligație ce nu presupun angajamente. Potrivit unor date furnizate de...
#revenire romania, #motive, #romani, #munca in Spania, #salarii , #stiri diaspora