Femeile cu un risc de 3 ori mai mare de atac cerebral: Factorii care favorizează acest lucru

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 05:37
4389 citiri
Femeile cu un risc de 3 ori mai mare de atac cerebral: Factorii care favorizează acest lucru
Femeile care fac avorturi sunt în pericol să facă atacuri cerebrale în viață FOTO: Medical Xpress

Cercetătorii, care au analizat 8 studiu din șapte țări (Australia, China, Japonia, Țările de Jos, Suedia, Marea Britanie și Statele Unite), au publicat o lucrare în revista British Medical Journal din 22 iunie 2022, în care au descoperit că femeile care suferă avorturi sau se confruntă cu moartea bebelușilor în uter, au de până la 3 ori mai multe șanse să facă un atac cerebral, mai târziu în viață.

Infertilitatea și pierderea sarcinii la femei au fost asociate cu un risc crescut de accident vascular cerebral non-fatal și fatal, arată o analiză a experților internaționali de la mai multe universități, potrivt Medical Xpress.

La nivel global, accidentul vascular cerebral reprezintă una dintre principalele cauze de deces la femei. În 2019, aproximtiv 3 milioane de femei au murit din cauza unui astfel de eveniment.

În plus, femeile au pierdut un total de 10 milioane de ani de viață sănătoasă din cauza dizabilității, cauzate în urma unui accident vascular cerebral, cu 44% mai mulți ani decât bărbații.

Tsunami-ul va lovi Europa 100% anunță UNESCO: Ce orașe ar putea fi distruse VIDEO

Studiul și-a propus să evalueze legătura dintre infertilitate, avort spontan și moartea unor bebeluși în uter la femei și riscul unui accident vascular cerebral fatal sau non-fatal.

Oamenii de știință din șapte țări au analizat opt studii, iar în cercetare au fost incluse 620.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 32 și 73 de ani, la momentul inițial.

Dintre acestea, 275.863 aveau date referitoare la accidente vasculare fatale și non-fatale, 54,716 femei cu atacuri cerebrale non-letale și 288,272 doar cu atacuri fatale. Dintre toate acestea, 9.265 (2,8%) de femei au suferit un prim atac vascular cerebral non-fatal la o vârstă medie de 62 de ani, iar 4.003 (0,7%) de femei au avut un atac letal la o vârstă medie de 71 de ani.

Descoperire care a intrigat lumea: Monedă cu un extraterestru imprimat, găsită de un american VIDEO

Femeile cu antecedente de infertilitate au avut un risc cu 14% mai mare de atac vascular cerebral non-fatal decât femeile fertile. Avortul spontan a fost asociat cu atacul vaascular cerebral non-fatal cu un risc mai mare cu 11% mai mare decât femeile care nu au avut avort spontan.

Riscul a crescut odată cu numărul de avorturi spontane pe care o femeie le-a avut: 1,2 și 3 avorturi au dus la o creștere de 7%, 12% și, respectiv 35% a riscului de atac cerebral.

Eveniment Quarterly Report

România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de...
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
#risc atac cerebral, #atac vascular cerebral, #atac cerebral, #atac cerebral cauze, #femei avort Romania, #avorturi , #stiri sanatate