Descoperire revoluționară pentru sănătatea oamenilor: Afli cu 10 ani înainte să ai un atac de cord și te salvezi

Marti, 12 Aprilie 2022, ora 05:20
5875 citiri
Descoperire revoluționară pentru sănătatea oamenilor: Afli cu 10 ani înainte să ai un atac de cord și te salvezi
O nouă tehnică revoluționară poate prezice un atac de cord cu 10 ani înainte FOTO: JHU

Un studiu efectuat de către o echipă de oameni de știință de la Universitatea John Hopkins din Baltimore, Statele Unite, a reușit facă o descoperire revoluționară: o tehnologie inovatoare care poate prezice un atac de cord cu până la 10 ani înainte de posibila sa producere.

Această nouă abordare este bazată pe inteligența artificială și este concepută pe baza imaginilor inimilor bolnave ale pacienților și ea va revoluționa procesul de luare a deciziilor clinice și va crește supraviețuirea în urma aritmiilor cardiace bruște și letale, potrivit Devdiscourse.

Noul studiu a fost publicat în revista Nature Cardiovascular Research din 7 aprilie 2022. ”Moartea cardiacă subită cauzată de aritmie reprezintă până la 20% din toate cazurile de deces la nivel mondial și știm puține lucruri despre motivul pentru care se întâmplă asta sau despre cum să spunem cine este expus riscului”, a declarat autorul principal al cercetării, Natalia Trayanova, profesor la Universitatea John Hopkinms Baltimore din Statele Unite.

”Există pacienți care ar putea avea un risc scăzut de moarte subită cardiacă, care primesc defibrilatoare, de care s-ar putea să nu aibă nevoie și apoi alți pacienți cu risc ridicat, care nu primesc tratamentul de care au nevoie și ar putea muri în floarea vârstei.

Ceea ce poate face noul algoritm este să determine cine este expus riscului de moarte cardiacă și când va apărea, permițând medicilor să decidă exact ce trebuie făcut”, a spus Trayanova.

Descoperire revoluționară în medicină: Tratament personalizat pentru bolile autoimune la fiecare pacient

Aceste noi măsuri de risc au oferit cu mare precizie riscul de moarte cardiacă subită, pe parcursul a 10 ani și când este posibil să se întâmple.

Echipa de cercetători a folosit imaginile cardiace îmbunătățite cu contrast care vizualizează distribuția rănilor de la sute de pacienți reali de la Spitalul John Hopkins.

”Imaginile conțin informații critice pe care medicii nu au putut să le acceseze până acum. Această cicatrice poate fi distribuită în moduri diferite și poate spune ceva despre șansa de supraviețuire a pacientului. Există informații ascunse în ea”, a spus Dan Popescu, un fost doctorand de la Universitatea John Hopkins și autor al studiului.

Patru semnale majore că aveți sistemul imunitar slăbit: Ce trebuie să faceți pentru a-l întări?

Predicțiile algoritmilor, care au folosit inteligența artificială, nu numai că au fost mult mai precise, ci au fost validate în teste efectuate pe un număr mare de pacienți din 60 de centre de sănătate din Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#risc atac cord, #boli cardiace, #boli cardiace prevenire, #risc boli cardiovasculare, #boli inima infarct, #boli inima prevenire , #stiri sanatate