Cum puteți scăpa de riscul unui atac de cord: 5 metode pentru a vă ține inima sănătoasă

Joi, 10 Martie 2022, ora 04:00
8019 citiri
Cum puteți scăpa de riscul unui atac de cord: 5 metode pentru a vă ține inima sănătoasă
Pentru a avea o inimă sănătoasă trebuie să faceți mișcare FOTO: Irish Times

Bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite și Australia. Astfel, două din zece persoane mor de boli cardiace, înainte de împlinirea vârstei de 65 de ani. Pentru a evita acest lucru, este nevoie să apelați la câteva metode care vă pot ține inima sănătoasă.

Boilile de inimă pot fi prevenite, de aceea niciodată nu este târziu să vă gândiți să vă îmbunătățiți sănătatea inimii, potrivit The Conversation.

1.Controlați sănătatea inimii

Dacă aveți 45 de ani sau mai mult și nu aveți boli de inimă, atunci medicii recomandă să vă faceți un control de rutină al sănătății inimii. Acesta va evidenția informații despre factorii de risc ai dumneavoastră și estimează cât de probabil este să dezvoltați astfel de afecțiuni cardiace în următorii ani.

Medicul de familie sau cel specialist poate folosi informațiile de la controlul inimii, pentru a identifica dacă trebuie să faceți schimbări ale stilului de viață și dacă trebuie să luați niște medicamente preventive, care vă pot scădea tensiunea arterială și colesterolul.

2.Renunțați la fumat

Trebuie să știți că fumatul dăunează vaselor de sânge și contribuie la procesele care duc la dezvoltarea bolilor de inimă.

Un studiu a arătat că oamenii care au fumat au murit cu aproximativ 10 ani mai devreme decât nefumătorii. Astfel, renunțarea la fumat poate inversa aceste efecte tragice. Cu cât nu mai puneți țigară în gură mai devreme, cu atât mai bine.

Pe termen lung, cei care s-au lăsat de fumat înainte de 45 de ani, au avut o speranță de viață aproape similară cu cei care nu au fumat niciodată.

Descoperire șocantă pentru sănătatea oamenilor: Cum influențează băuturile alcoolice modificarea creierului uman?

3. Îmbunătățiți-vă alimentația

Dieta nesănătoasă, excesul de greutate și obezitatea sunt principalele cauze ale dezvoltării bolilor de inimă. Astfel, trecerea la o dietă sănătoasă este foarte importantă pentru sănătatea inimii.

Această dietă înseamnă consumul mai mare al fructelor, legumelor și a cerealelor integrale, care pot avea beneficii mari pentru sănătate.

4.Reduceți cantitatea de sare consumată

Studiile medicale arată că reducerea consumului de sare zilnic duce la reducerea tensiunii arteriale, un factor important care contribuie la scăderea riscului de boli de inimă.

Pentru a reduce cantitatea de sare consumată puteți încerca să scădeți numărul de alimente procesate și să micșorați nivelul sării pe care îl adăugați la mâncare.

Descoperire importantă pentru sănătate: Riscul de deces redus cu 20% dacă faci un lucru simplu 30-60 de minute pe săptămână VIDEO

5.Faceți mișcare

Activitatea fizică zilnică, pe lângă faptul că este bună pentru menținerea unei greutăți normale sau pentru scăderea surplusului de kilograme, ajută și la îmbunătățirea funcției cardiace, potrivit medicilor.

Experții recomandă adulților să facă cel puțin 30 de minute pe zi exerciții fizice de intensitate moderată. Orice fel de mișcare este bună pentru inimă, dar și pentru tot organismul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#risc boli inima, #inima sanatoasa, #boli cardiace, #atac cord, #preventie boli inima, #boli cardiovasculare sfaturi , #stiri sanatate