Mai mulți oameni de știință din Statele Unite au realizat un studiu pe 25.000 de persoane, care a demonstrat că printr-o metodă simplă oamenii își pot reduce semnificativ riscul de boli de inimă.
Experții au constatat că mersul pe jos într-un ritm mediu sau rapid a determinat un risc cu 27%, respectiv cu 34% mai mic de insuficiență cardiacă față de cei care s-au deplasat cu o cadență lentă.
La studiul, condus de către cercetătorii de la Universitatea Brown, au participat 25.183 de femei cu vârsta cuprinsă între 50 și 79 de ani, pe parcursul a 16,9 ani, potrivit Mirage News.
Analiza a fost publicată în revista Societății Americane de geriatrie, ea dezvăluind faptul că de-a lungul studiului au existat 1.455 de cazuri de insuficiență cardiacă la persoanele urmărite.
Mersul rapid pe jos cu o durată de mai puțin de o oră pe săptămână a fost asociat cu aceeași reducere a riscului de insuficiență cardiacă, ca mersul mediu mai mult de 2 ore pe săptămână.
”Acest studiu confirmă alte cercetări, care demonstrează importanța vitezei de mers pe jos asupra mortalității și a altor probleme cardiovasculare”, a spus Charles Eaton, autorul principal al analizei, de la Warren Alpert Medical School al Universității Brown, Rhode Island, Statele Unite.
”Având în vedere că timpul limitat pentru exercițiile fizice este adesea o barieră în calea activității fizice regulate, mersul pe jos mai rapid, dar pentru mai puțin timp oferă mai multe beneficii pentru sănătate, similare cu cele recomandate, de 150 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată”, a spus expertul american.