Un studiu realizat de Societatea Americană de Cancer a subliniat o posibilă explicație a creșterii numărului de cancere în ultimele patru decenii. Tinerii născuți după 1980 au un risc mai mare de a dezvolta 17 tipuri de cancere, dintre care 10 au o corelație cu o epidemie modernă.
Din cele 17 de tipuri de cancer pe care cercetătorii americani le-au investigat pentru cei născuți începând cu 1920 până în 1990, s-a arătat că nu doar incidența cazurilor este în creștere, ci și mortalitatea.
Autorii studiului au remarcat că zece din cele 17 tipuri de cancer care devin frecvente au fost legate de obezitate.
Una dintre cele mai mari creșteri o are cancerul colorectal, arată studiul citat de Antena3.ro.
Zece dintre cele 17 tipuri de cancer sunt legate de obezitate, au stabilit cercetătorii americani, iar această epidemie globală ar putea contribui la creșterea numărului de cancere la tineri și chiar copii.
„Când cineva este obez, se schimbă o mulțime de lucruri în organism, inclusiv inflamația cronică care duce la distrugeri ale celulelor și țesuturilor din organism, ceea ce poate duce la cancer”, a explicat Timothy Rebbeck, profesor de prevenire a cancerului la Dana-Farber Cancer Institute.
Cancerul pancreatic, colorectal, renal, uterin și testicular se numără printre cele la care s-a stabilit o corelație, nu o cauzalitate directă, cu obezitatea.