Cum poți reduce riscul de cancer cu 22%: O metodă simplă pe care o poți aplica

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 23:14
6817 citiri
Cum poți reduce riscul de cancer cu 22%: O metodă simplă pe care o poți aplica
O dietă sănătoasă te ferește de cancer FOTO: Science Alert

Un studiu efectuat de către oamenii de știință de la Universitățile Kyung Hee, Coreea de Sud, Hawaii, Statele Unite și Southern California, Statele Unite și publicat în revista BMC Medicine pe 29 noiembrie 2002 arată că riscul de cancer intestinal poate fi redus cu 22% prin adoptarea unei diete sănătoase.

Alimentele pe bază de plante oferă o varietate de beneficii sănătoase, cum ar fi riscuri mai mici de boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și diabet de tip 2. Consumul regulat de fructe și legume poate chiar reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, potrivit Science Alert.

Un nou studiu pe 79.952 de bărbați din Statele Unite a constatat că o dietă bogată în legume, fructe, cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe este asociată cu un risc cu 22% mai mic de a dezvolta cancer colorectal în comparație cu cei care mănâncă cea mai mică cantitate de alimente pe bază de plante.

Eveniment fenomenal petrecut în Somalia: Două structuri extraterestre nemaivăzute pe Pământ, descoperite

Descoperirile cercetătorilor sugerează că, în general, reducerea consumului de alimente de origine animală, cereale rafinate și zaharuri ar putea oferi beneficii pe viață.

„Sugerăm că antioxidanții găsiți în alimente precum fructele, legumele și cerealele integrale ar putea contribui la scăderea riscului de cancer colorectal prin suprimarea inflamației cronice, care poate duce la cancer”, explică Jihye Kim, cercetător în nutriție de la Universitatea Kyung Hee din Coreea de Sud.

„Deoarece bărbații tind să aibă un risc mai mare de cancer colorectal decât femeile, susținem că acest lucru ar putea ajuta la explicarea de ce consumul de cantități mai mari de alimente sănătoase pe bază de plante a fost asociat cu un risc redus de cancer colorectal la bărbați, dar nu la femei”, a spus expertul.

Descoperire neașteptată de acum 1.500 de ani: Un oraș grecesc antic scufundat a ieșit la suprafață VIDEO

Interesant este că cercetătorii nu au găsit o legătură între dietele pe bază de plante și cancerul colorectal la 93.475 de femei din SUA. Femeile consumă, de asemenea, mai multe alimente vegetale decât bărbații în general, așa că consumul mai multor fructe și legume ar putea să nu mărească neapărat protecția împotriva cancerului într-un mod vizibil. Este posibil ca această categorie specială de femei să fi maximizat deja beneficiile pentru sănătate ale unei diete pe bază de plante.

La nivel mondial, cancerul colorectal este al treilea cel mai frecvent cancer și, totuși, nu toți sunt expuși la fel de risc. Cercetătorii au descoperit că o dietă pe bază de plante este asociată cu cele mai mari îmbunătățiri ale riscului de cancer colorectal în rândul bărbaților japonezi americani și albi, spre deosebire de afro-americani.

Printre bărbații albi, cei care au mâncat cele mai sănătoase alimente pe bază de plante au avut cu 24% mai puține șanse de a dezvolta cancer colorectal mai târziu în viață decât cei de la celălalt capăt al spectrului alimentar. În rândul bărbaților japonezi americani, riscul a fost redus cu 20%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
În stilul caracteristic, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avut o postare pe rețelele sociale în care amintește de medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria...
Obezitatea și sedentarismul, cauze pentru cancerul de colon. Cum ne putem proteja mai eficient
Obezitatea și sedentarismul, cauze pentru cancerul de colon. Cum ne putem proteja mai eficient
Expunerea obezității în legătură cu riscul de cancer de colon a devenit o preocupare majoră în ultimii ani, potrivit unui nou studiu prezentat de specialiști în domeniul oncologiei, arată...
#risc cancer, #prevenire cancer, #cancer colorectal, #cancer barbati, #riscuri cancer, #boala cancer stomac, #prevenire, #cancer , #stiri sanatate