Experții au descoperit cum poți elimina cancerul și bolile de inimă din viața ta: E nevoie de o schimbare simplă

Joi, 13 Iunie 2024, ora 02:27
13758 citiri
Experții au descoperit cum poți elimina cancerul și bolile de inimă din viața ta: E nevoie de o schimbare simplă
Adoptarea dietei de sănătate planetară reduce masiv riscul de cancer și boli de inimă FOTO: Femina

Un nou studiu realizat de către un grup de experți de la Școala Harvard TH Chan din Boston, Statele Unite publicat în The American Journal of Clinical Nutrition pe 10 iunie 2024, a făcut o descoperire foarte importantă pentru omenire. Cercetătorii au constatat că poți elimina din viața ta cancerul și bolile de inimă, precum și reduce riscul de moarte prematură, din pricina acestor boli, cu 30% prin adoptarea unei diete de sănătate planetară.

Totul poate fi făcut rapid de către oameni, printr-o schimbare simplă, adoptarea așa-numitei ”diete de sănătate planetară”, care conține în special fructe și legume, precum și proteine din surse vegetale, potrivit Medical News Today.

În studiul lor, cercetătorii spun că dieta pentru sănătate planetară a redus riscul fiecărei cauze majore de deces, inclusiv boli de inimă, cancer și boli pulmonare pentru participanții la cercetare. Ei adaugă că dieta pe bază de plante poate ajuta, de asemenea, mediul înconjurător.

În premieră, oamenii dintr-o grupă de vârstă, panicați. Loviți de cancer, însă s-au descoperit cauzele

„Schimbarea modului în care mâncăm poate ajuta la încetinirea procesului schimbărilor climatice. Și ceea ce este cel mai sănătos pentru planetă este și cel mai sănătos pentru oameni”, a declarat dr. Walter Willett, coautor al cercetării și președinte al Departamentului de Nutriție de la Harvard T.H. Chan School of Public Health din Massachusetts.

„Descoperirile arată cât de legate sunt sănătatea umană și planetară. Mâncarea sănătoasă stimulează sustenabilitatea mediului – care, la rândul său, este esențială pentru sănătatea și bunăstarea fiecărei persoane de pe Pământ”, a adăugat el. Ce este dieta de sănătate planetară? Dieta Planetary Health pune accent pe alimentele pe bază de plante, precum și pe alimentele care sunt durabile pentru mediu.

O farfurie cu alimente care urmează dieta este formată din aproximativ o jumătate de farfurie cu fructe și legume. Cealaltă jumătate a farfurii include cereale integrale, uleiuri vegetale nesaturate, surse de proteine vegetale și, opțional, cantități modeste de proteine din surse animale.

Descoperire înfiorătoare. Cel mai periculos loc, unde ar lovi un cataclism de 9 grade: Totul este inevitabil

„Aceste alimente oferă nutrienți esențiali abundenți, cum ar fi vitamine, minerale, antioxidanți, fibre, proteine și acizi grași omega-3 de care organismul nostru are nevoie pentru a rămâne sănătos și pentru a preveni bolile cronice.

Dieta limitează, de asemenea, consumul de carne roșie și procesată datorită impactului mai mare asupra mediului al acestor alimente și asocierea lor cu afecțiuni precum cancerul colorectal și bolile de inimă. Susținând această dietă, putem promova atât sănătatea umană, cât și cea planetară”, a declarat Anna Arthur, PhD, profesor asistent la Departamentul de Dietetică și Nutriție din cadrul Centrului Medical al Universității din Kansas.

„Cred că dieta de sănătate planetară este o cale promițătoare pentru a reduce povara bolilor cronice”, a adăugat Arthur, care nu a fost implicat în studiu. „Cu toate acestea, este încă important să luăm în considerare preferințele individuale, valorile culturale și nevoile nutriționale atunci când vine vorba de a face recomandări alimentare și de a ajusta modelul în consecință.

Medicii avertizează: După ce consumi acest produs, poți face infarct

”Persoanele interesate să urmeze această dietă pot beneficia de lucrul cu un nutriționist dietetician înregistrat, care îi poate ghida în adoptarea dietei, asigurându-se în același timp că nevoile și preferințele dietetice individuale sunt îndeplinite.”

În realizarea studiului lor, cercetătorii au examinat date de la peste 200.000 de persoane implicate în Studiul de sănătate a asistentelor I și II, precum și în Studiul de urmărire a profesioniștilor din sănătate. Participanții la studii nu aveau boli cronice majore la începutul perioadei de studiu. Ei au completat chestionare despre dieta lor la fiecare patru ani, timp de până la 34 de ani.

„Cred că dieta pentru sănătatea planetară este calea de urmat”, a adăugat ea. „Cu cât putem ajunge mai repede acolo ca societate, cu atât suntem mai bine din punct de vedere al sănătății, al longevității, al costurilor și al mediului.

Acest tip de dietă costă mai puțin decât medicamentele, este bună pentru noi și pentru planetă. Eu numesc asta câștig, câștig, câștig. Durează mai mult timp decât deschiderea unui pachet? Da, da. Dar, economiile de costuri pentru viața ta și costul medicamentelor și al îngrijirii sănătății de-a lungul vieții tale vor fi uriașe”, a spus Dana Hunnes, profesoară la Universitatea California din Los Angeles (UCLA).

Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
Politico a scris despre Diana Șoșoacă, aleasa României în Parlamentul European, căreia i-a făcut o descriere succintă. Conform cunoscutului site, Șoșoacă este liderul excentric al...
Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Absența lui Klaus Iohannis de la dineul şefilor de stat ale ţărilor membre NATO i-a deranjat pe cei de la USR, care au cerut miercuri, 17 iulie, ca președintele să explice public, fără...
#risc cancer, #risc moarte prematura, #dieta sanatate, #risc boli inima, #reducere risc boli inima, #dieta sanatoasa sfaturi , #stiri externe
  1. Un mort şi şase răniţi la Paris după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele. Șoferul a fugit de la locul faptei și e căutat de polițiști VIDEO FOTO
  2. Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
  3. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  4. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  5. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  6. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică
  7. Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"
  8. Un britanic este noul reprezentant al Alianței Nord-Atlantice în Ucraina. Cine este el și care este scopul trimiterii sale la Kiev
  9. Trump renunță la diplomație. Taiwanul trebuie să plătească pentru că SUA îl apără. "Nu suntem diferiţi de o companie de asigurări"
  10. Angela Merkel împlinește 70 de ani: omagii şi regrete