Alertă a medicilor. Risc crescut de cancer pentru un obicei iubit de Angelina Jolie, Julia Roberts, Messi, Rihanna și Brad Pitt VIDEO

Marti, 28 Mai 2024, ora 01:19
7231 citiri
Alertă a medicilor. Risc crescut de cancer pentru un obicei iubit de Angelina Jolie, Julia Roberts, Messi, Rihanna și Brad Pitt VIDEO
Angelina Jolie și Brad Pitt și-au făcut tatuaje, dar ele sunt periculoase pentru sănătate FOTO: Filmfare

Un nou studiu realizat de către o echipă de oameni de știință de la Universitatea Lund din Suedia, publicat de revista eClinical Medicine în luna iunie 2024, a făcut o descoperire îngrijorătoare pentru sănătate. Un obicei iubit de vedete, precum Angelina Jolie, Julia Roberts și Brat Pitt, tatuajele de pe corp cresc riscul de cancer cu 21%.

Tatuajele sunt mult mai comune decât erau acum câteva decenii. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, 32% dintre adulții din SUA au unul, iar 22% au mai mult de unul. Cuplată cu creșterea globală a popularității tatuajelor a fost o mărire în mare măsură inexplicabilă a incidenței limfomului malign, un cancer al sistemului limfatic, potrivit New Atlas.

”Am identificat persoane diagnosticate cu limfom prin registrele populației”, a spus Christel Nielsen, profesor asociat de epidemiologie la Universitatea Lund și conducătorul studiului și autorul principal.

Avertisment serios al medicilor. Ucid organismul, s-au descoperit peste tot, în inimă, creier și picioare

„Acești indivizi au fost apoi comparați cu un grup de control de același sex și vârstă, dar fără limfom. Participanții la studiu au răspuns la un chestionar despre factorii stilului de viață pentru a determina dacă au fost tatuați sau nu.”

Sistemul limfatic face parte din sistemul imunitar. Menține nivelurile lichidelor din organism în echilibru și se apără împotriva infecțiilor. Există două tipuri principale de cancer care afectează sistemul limfatic: limfomul non-Hodgkin (NHL), care reprezintă aproximativ 90% din toate limfoamele și limfomul Hodgkin.

Există aproximativ 40 de subtipuri de NHL, care diferă prin cât de repede cresc și se răspândesc. LNH este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din SUA și poate apărea la orice vârstă.

Acum e simplu să stai departe de un atac cerebral și pierderea memoriei: Metodă descoperită, o schimbare la masă

Studiul a inclus 11.905 suedezi, dintre care 2.938 aveau limfom între 20 și 60 de ani („cazuri”). Dintre acești participanți, 54% au răspuns la chestionarul despre tatuaje; 47% dintre controale (cei fără limfom) au procedat la fel. Prevalența tatuajelor a fost de 21% în rândul cazurilor și de 18% în rândul controalelor.

„După ce am luat în considerare alți factori relevanți, cum ar fi fumatul și vârsta, am constatat că riscul de a dezvolta limfom a fost cu 21% mai mare în rândul celor care au fost tatuați”, a spus Nielsen.

Înainte de a analiza datele, cercetătorii au emis ipoteza că un tatuaj mai mare ar fi putut însemna un risc crescut de limfom. Nu a fost cazul: riscul a rămas indiferent de mărime.

Ceva neștiut a fost descoperit în corpul uman: Savanții de la Harvard dezvăluie o structură nemaivăzută VIDEO

„Nu știm încă de ce a fost cazul”, a spus Nielsen. „Se poate specula doar că un tatuaj, indiferent de mărime, declanșează o inflamație de grad scăzut în organism, care, la rândul său, poate declanșa cancer. Imaginea este astfel mai complexă decât am crezut inițial.”

Multe vedete, actori, Angelian Jolie, Brad Pitt, Julia Roberts, cântăreți, Ed Sheeran, Rihanna, Miley Cyrus, Justin Timberlake și fotbaliști celebri precum Messi, Neymar, David Beckham au tatuaje.

Experții au descoperit cum poți elimina cancerul și bolile de inimă din viața ta: E nevoie de o schimbare simplă
Experții au descoperit cum poți elimina cancerul și bolile de inimă din viața ta: E nevoie de o schimbare simplă
Un nou studiu realizat de către un grup de experți de la Școala Harvard TH Chan din Boston, Statele Unite publicat în The American Journal of Clinical Nutrition pe 10 iunie 2024, a făcut o...
În premieră, oamenii dintr-o grupă de vârstă, panicați. Loviți de cancer, însă s-au descoperit cauzele
În premieră, oamenii dintr-o grupă de vârstă, panicați. Loviți de cancer, însă s-au descoperit cauzele
O echipă de experți de la Universitatea Macquarie din Australia care a efectuat un studiu publicat în revista Nutrients a făcut o descoperire îngrijorătoare pentru sănătate. Cercetătorii...
#risc cancer, #tatuaje corp, #tatuaje riscuri, #tatuaje riscuri sanatate, #angelina jolie, #Brat Pitt filme, #messi, #Julia Roberts , #stiri externe
  1. Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
  2. Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
  3. Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
  4. Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
  5. Accident tragic în Prahova: O femeie de 39 de ani a murit și alte patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite
  6. Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk
  7. Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice. ”Este un progres tehnologic care ar putea fi util”
  8. Zeci de persoane au stat minute bune blocate cu capul în jos, într-un parc de distracții din SUA VIDEO
  9. Protest cu 250.000 de oameni în Franța împotriva extremei drepte, aflată în ascensiune înaintea alegerilor generale VIDEO
  10. „Trage și fugi“. Războiul din Ucraina inaugurează o nouă eră, cea a unui tip de armament extrem de mobil