Premierul britanic Rishi Sunak, amendat pentru că nu a purtat centura de siguranță. Postarea care l-a dat de gol VIDEO

Vineri, 20 Ianuarie 2023, ora 21:38
1762 citiri
Premierul britanic Rishi Sunak, amendat pentru că nu a purtat centura de siguranță. Postarea care l-a dat de gol VIDEO
Rishi Sunak a postat pe rețelele de socializare înregistrarea în care nu purta centură FOTO Twitter

Premierul britanic Rishi Sunak a fost amendat vineri, 20 ianuarie, de Poliţia din Lancashire, din cauza nepurtării centurii de siguranţă într-o maşină aflată în mişcare, în timp ce se filma într-o înregistrare video pe care a postat-o pe reţele de socializare, relatează BBC News.

Poliţia din Lancashire a anunțat că i-a propus premierului o amendă fixă în anumite condiţi - plata în 28 de zile sau contestarea în justiţie.

Sunak, în vârstă de 42 de ani, şi-a cerut scuze în urma acestui incident, recunoscând o ”eroare de judecată.”

Pasagerii prinşi fără centura de siguranţă pot fi amendaţi pe loc cu 100 de lire sterline. Amenda poate ajunge la 500 de lire sterline în cazul în care cazul ajunge în instanţă.

În cazul în care persoana amendată contestă amenda, poliţia revizuieşte cazul şi decide dacă să retragă amenda sau să prezinte cazul în instanţă.

Şeful Guvernului de la Londra se afla în Lancashire atunci când a filmat înregistrarea, în cursul unei vizite în nordul Angliei. Sunak a postat pe Instagram acest clip, în care promova o ”reechilibrare” a cheltuielilor în teritoriu.

Aceasta este a doua oară când Sunak este amendat în timp ce se află în Guvern. În aprilie, el a fost amendat, împreună cu premierul de atunci Boris Johnson şi soţia acestuia, Carrie, din cauza încălcării restricţiilor anti-Covid, în urma participării la o petrecere de ziua de naştere a şefului său de atunci, la Downing Street, în iunie 2020, una dintre petrecerile din scandalul ”Partygate”.

#Rishi Sunak, #premier Marea Britanie, #amenda, #centura siguranta , #Marea Britanie