Despre Ritli Ladislau

Ritli Ladislau a fost ministrul Sanatatii, el preluand conducerea institutiei pe 17 august, 2011, dupa demisia lui Attila Cseke si predand portofoliul la 6 februarie 2012, odata cu demisia Guvernului Boc.

A fost ministru al Sanatatii in perioada februarie-aprilie 2012, in timpul guvernarii Mihai Razvan Ungureanu.   

Ritli Ladislau s-a născut la Oradea, la 8 iunie 1948, şi a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara în 1973 ca şef de promoţie. Este căsătorit şi are doi copii, dintre care unul - Ritli Csongor Ladislau - a fost director al Spitalului de Recuperare din Băile 1 Mai şi consilier al fostului ministru al Sănătăţii Cseke Attila.

Activitate profesionala

Pana la data preluarii conducerii Ministerului Sanatatii, Ritli a fost directorul medical al Spitalului Clinic Municipal  "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea. 

Ritli este membru al Societăţii Române de Pediatrie, al Asociaţiei Române de Sănătate Publică şi Management Sanitar, al Asociaţiei Române de Mucoviscidoza, al Societăţii Române de Gastroenterologie Pediatrica şi este vicepreşedinte al Societăţii Române de Oncohematologie Pediatrică.

Între 1997 si 2009 a condus Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bihor. Ritli este specialist în pediatrie, oncologie şi hematologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea.

Scandalul celor 20 de bebelusi morti

In primul trimestru din 2002, la Maternitatea Oradea, 20 de bebelusi au murit in conditii suspecte. Ca urmare a materialelor publicate in presa pe acest subiect, Inspectoratul de Politie al judetului Bihor s-a sesizat din oficiu in acest caz. Ritli Ladislau, pe atunci sef al Directiei de Sanatate Publica Bihor, a fost demis, de ministrul Sanatatii de atunci, Daniela Bartos.

O comisie de control a ministerului s-a deplasat la Oradea ca sa investigheze cazul. Ulterior, ministrul Sanatatii Daniela Bartos a declarat ca decesele s-au inregistrat din cauza infectiilor intraspitalicesti, mentionand ca astfel de nereguli au mai avut loc la maternitatea oradeana. Ca urmare a verdicutului dat de Colegiul Medicilor Bihor si a cercetarilor efectuate, a fost dispusa neinceperea urmaririi penale in acest caz.

Ladislau Ritli
Ladislau Ritli

Data nasterii: 8 iunie 1948

Cariera:  Medic specialist în pediatrie, oncologie şi hematologie, fost ministru al Sanatatii

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Ritli Ladislau, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.