Baschetbalist ucis la Giurgiu: Ministrul Sanatatii nu exclude o eroare umana

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 14:31
1650 citiri
Baschetbalist ucis la Giurgiu: Ministrul Sanatatii nu exclude o eroare umana
Foto: Jurnalul National

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a declarat miercuri ca in cazul de la Giurgiu asteapta raportul in cursul zilei si ca nu se exclude posibilitatea unor erori umane.

Ministrul Sanatatii a facut referire la existenta unor greseli organizatorice si administrative in acest caz, ca de exemplu cele legate de transportul si transferul pacientului, dar si in ceea ce priveste calitatea asistentei medicale.

Potrivit ministrului, se va analiza si motivul pentru care a fost temporizat cazul. In cazul in care se vor constata greseli umane, Colegiul Medicilor se va autosesiza si vor fi luate masuri, urmand ca masurile organizatorice sa fie luate de Directia de Sanatate Publica.

Legat de lipsa unui computer tomograf in spitale, ministrul Sanatatii a spus ca se are in vedere, in limita resurselor bugetare, dotarea cu astfel de aparte, precum si cu altele, necesare urgentelor, pentru spitalele care primesc cazuri precum cel de la Giurgiu.

Ministerul Sanatatii a solicitat luni Directiei de Sanatate Publica Giurgiu demararea de urgenta a unei anchete cu privire la modul in care au fost respectate procedurile si protocoalele de urgenta in cazul sportivului american Chauncey Hardy, pe durata prezentei in Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu.

Baschetbalist american ucis: Ministerul Sanatatii a solicitat o ancheta

MS a solicitat, de asemenea, personalului medical de la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasari Arseni" un raport complet cu privire la starea de sanatate a pacientului in momentul internarii.

"Daca aceste rapoarte nu vor fi concludente, Ministerul Sanatatii analizeaza posibilitatea delegarii unei comisii proprii de ancheta la Giurgiu", a anuntat MS.

Ministerul Sanatatii estima ca, in termen de 48-72 de ore, vor putea fi prezentate primele concluzii ale verificarilor.

Baschetbalist american ucis: Motivul incredibil al crimei

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, jucatorul echipei CSS Giurgiu, a incetat din viata duminica seara, la Spitalul Bagdasar din Bucuresti, unde fusese transportat in stare de coma, dupa ce a fost batut intr-un club din Giurgiu.

In urma autopsiei efectuate la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", s-a stabilit ca moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy, in varsta de 23 de ani, a fost violenta.

Potrivit conf. dr. George Cristian Curca, director medical al INML, cauzele medicale ale decesului au fost insuficienta cardio-respiratorie acuta, contuzie si dilacerare cerebrala, traumatism cranio-cerebral.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ritli Ladislau, #Ritli Ladislau Giurgiu, #crima Giurgiu, #eroare umana Giurgiu , #ministrul Sanatatii