Baschetbalist ucis la Giurgiu: Ministrul Sanatatii nu exclude o eroare umana

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 14:31
1432 citiri
Baschetbalist ucis la Giurgiu: Ministrul Sanatatii nu exclude o eroare umana

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a declarat miercuri ca in cazul de la Giurgiu asteapta raportul in cursul zilei si ca nu se exclude posibilitatea unor erori umane.

Ministrul Sanatatii a facut referire la existenta unor greseli organizatorice si administrative in acest caz, ca de exemplu cele legate de transportul si transferul pacientului, dar si in ceea ce priveste calitatea asistentei medicale.

Potrivit ministrului, se va analiza si motivul pentru care a fost temporizat cazul. In cazul in care se vor constata greseli umane, Colegiul Medicilor se va autosesiza si vor fi luate masuri, urmand ca masurile organizatorice sa fie luate de Directia de Sanatate Publica.

Legat de lipsa unui computer tomograf in spitale, ministrul Sanatatii a spus ca se are in vedere, in limita resurselor bugetare, dotarea cu astfel de aparte, precum si cu altele, necesare urgentelor, pentru spitalele care primesc cazuri precum cel de la Giurgiu.

Ministerul Sanatatii a solicitat luni Directiei de Sanatate Publica Giurgiu demararea de urgenta a unei anchete cu privire la modul in care au fost respectate procedurile si protocoalele de urgenta in cazul sportivului american Chauncey Hardy, pe durata prezentei in Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu.

Baschetbalist american ucis: Ministerul Sanatatii a solicitat o ancheta

MS a solicitat, de asemenea, personalului medical de la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasari Arseni" un raport complet cu privire la starea de sanatate a pacientului in momentul internarii.

"Daca aceste rapoarte nu vor fi concludente, Ministerul Sanatatii analizeaza posibilitatea delegarii unei comisii proprii de ancheta la Giurgiu", a anuntat MS.

Ministerul Sanatatii estima ca, in termen de 48-72 de ore, vor putea fi prezentate primele concluzii ale verificarilor.

Baschetbalist american ucis: Motivul incredibil al crimei

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, jucatorul echipei CSS Giurgiu, a incetat din viata duminica seara, la Spitalul Bagdasar din Bucuresti, unde fusese transportat in stare de coma, dupa ce a fost batut intr-un club din Giurgiu.

In urma autopsiei efectuate la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", s-a stabilit ca moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy, in varsta de 23 de ani, a fost violenta.

Potrivit conf. dr. George Cristian Curca, director medical al INML, cauzele medicale ale decesului au fost insuficienta cardio-respiratorie acuta, contuzie si dilacerare cerebrala, traumatism cranio-cerebral.

Citeste si:
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...
Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?
Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?
Fostul președinte al Senatului și actual vicepreședinte al USR, Anca Dragu, a comentat la RFI informațiile vehiculate în ultima perioade privind o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș din...