Basescu, noului ministru al Sanatatii: Nu dam bani in plus pana nu inchidem robinetele!

Miercuri, 17 August 2011, ora 20:37
3474 citiri
Basescu, noului ministru al Sanatatii: Nu dam bani in plus pana nu inchidem robinetele!
Foto: Antena3

Noul ministru al Sanatatii, Ladislau Ritli, a depus miercuri seara juramantul de investitura, la Palatul Cotroceni.

Ritli a incheiat juramantul rostind "Asa sa imi ajute Dumnezeu!" in limba romana, dar si in limba maghiara.

Presedintele Traian Basescu a spus doar doua vorbe, precizand ca da o atentie deosebita evolutiei reformelor in sistemul de sanatate.

"Vreau sa intelegeti ceea ce predecesorul nu a inteles: ca nu dam bani in plus la sanatate pana nu inchidem robinetele prin care se scurg banii nu inspre bolnavi, ci in alte directii", a avertizat presedintele Traian Basescu.

Ceremonia s-a incheiat fara sampanie, la fel ca si precedentele. "E austeritate", a explicat seful statului, dand mana cu toti cei prezenti.

La ceremonie au participat premierul Emil Boc, Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, precum si o parte din membrii Cabinetului, printre care Valeriu Tabara, Traian Igas, Laszlo Borbely, Gheorghe Ialomitianu, Valerian Vreme si Daniel Funeriu, dar si presedintele CNAS, Lucian Duta.

"Ladislau Ritli este cadru universitar la Universitatea din Oradea, este sef clinica pediatrie si director medical la Spitalul Municipal. A terminat Facultatea de medicina la Timisoara, si-a luat doctoratul la Universitatea Carol Davila din Bucuresti, are 43 de lucrari publicate", a declarat premierul Emil Boc in momentul in care a anuntat decizia, de la Palatul Victoria, apreciind ca experienta practica si didactica il recomanda pe acesta pentru functia de ministru al Sanatatii.

Conducerea UDMR a ezitat destul de mult pana sa il anunte pe inlocuitorul ministrului demisionar al Sanatatii, Cseke Attila, si asta deoarece nu reusea sa obtina de la partenerii de coalitie subordonarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Pana la urma, PDL si UDMR au ajuns la un compromis. CNAS trece sub "coordonarea" ministerului, dar ramane o institutie autonoma si totodata ordonator de credite.

"Va fi o mai buna coordonare a politicilor, pana acum subordonarea CNAS era fata de Guvern", a incercat premierul Emil Boc sa le explice jurnalistilor prezenti la Palatul Victoria.

Lucian Duta, seful CNAS, a refuzat sa comenteze noile decizii, spunand ca asteapta mai intai sa vada un document scris, in care sa se precizeze exact ce modificari s-au facut.

Opozitia a criticat desemnarea noului ministru de catre UDMR, vazand in acest compromis "o impartire politica a bugetului tarii" intre cele doua formatiuni importante aflate la guvernare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ladislau Ritli ministru, #Ladislau Ritli juramant, #noul ministru Sanatate, #ministrul Sanatatiii , #ministrul Sanatatii