Ziare.com

Guvernul a modificat organizarea rezidentiatului

Marti, 27 Martie 2012, ora 22:00

   

Guvernul a modificat organizarea rezidentiatului
Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta care vizeaza reglementarea situatiei formatorilor si a examinatorilor in specialitatile medicale nou-infiintate.

Totodata, aceasta ordonanta de urgenta creeaza posibilitatea organizarii a doua sesiuni de rezidentiat intr-un an, a declarat ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli.

Potrivit reglementarilor in vigoare, indrumatorii, coordonatorii si examinatorii de rezidentiat sunt cadre didactice cu titlu de specialist sau primar in domeniul respectiv, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Noi am propus ca profesorii, conferentiarii si sefii de lucrari care lucreaza in disciplinele care includ domeniul de formare al noii specialitati sau la disciplinele corespondente, sa fie confirmati specialisti sau primari in noua specialitate printr-un ordin al ministrului Sanatatii si sa devina coordonatori, indrumatori de rezidentiat si examinatori", a explicat ministrul Ritli.

Medic tanar in Romania - sa plec sau sa raman? - sondaj Ziare.com

In ceea ce priveste organizarea celei de-a doua sesiuni de rezidentiat intr-un an, ministrul Sanatatii a afirmat ca s-a considerat oportuna o astfel de posibilitate in conditiile in care se accentueaza deficitul de specialisti din cauza migratiei medicilor.

"In sesiunea din noiembrie a concursului de rezidentiat din anul trecut au ramas neocupate 431 de posturi, in specialitatile deficitare, cum este medicina de urgenta, anestezie, medici generalisti care lucreaza la unitatile de urgenta, terapie intensiva, neonatologie, pediatrie", a subliniat ministrul Ladislau Ritli.

F.N.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1107 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor