In 2012 nu sunt prevazute reduceri de personal in domeniul sanitar

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 15:13
1260 citiri
In 2012 nu sunt prevazute reduceri de personal in domeniul sanitar

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a declarat, luni, ca bugetul sanatatii pentru 2012 este de aproximativ 4% din PIB si ca anul viitor nu sunt luate in calcul reduceri de personal in domeniul sanitar.

"Bugetul Ministerului Sanatatii pe anul 2012 este structurat cu aceeasi prudenta si responsabilitate precum bugetul intregii tari in totalitatea sa. Avem 5.470.000.000 - in usoara crestere fata de anul trecut, 4.880.000.000 - care dupa calculele noastre (...) reprezinta aproximativ 4% din PIB", a declarat ministrul Sanatatii in cadrul sedintei comisiilor reunite de Sanatate de la Parlament.

Ministrul a mai spus ca printre prioritatile anului 2012 se afla "cheltuieli de capital pentru a continua dotarea sistemului (...) de urgenta cu ambulante si elicopter SMURD si pentru a termina Institutul Regional Oncologic Iasi".De asemenea, Ladislau Ritli a mai subliniat ca are in vedere "sprijinirea medicului de familie din rural cu mediatori sanitari in acele colectivitati unde acest lucru este deficitar".

Ladislau Ritli a mai aratat ca bugetul pentru anul viitor asigura "functionarea cel putin la nivelul anului 2011 fara propuneri de diminuare a numarului de personal" .

La randul lui, Lucian Duta, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a afirmat ca bugetul Casei pentru anul 2012 prevede cresteri de cheltuieli. "In ceea ce priveste cele mai consistente cheltuieli pentru anul 2012, as enumara medicamente cu si fara contributie personala cu 11,3%, serviciile de dializa cu 19,9%, asistenta medicala primara cu 14,3%, asistenta medicala pentru specialitati paraclinice cu 10,3% si cheltuielile alocate spitalelor de aproximativ 7%" , a subliniat Duta.

El a mai spus ca "in ceea ce priveste cheltuielile de administrare si functionare prevazute pentru anul 2012, acestea sunt cu 1,8% mai mici fata de cele aprobate initial in anul 2011", subliniind ca in cheltuielile de administrare si functionare pe anul 2012 "sunt prevazute fondurile pentru realizarea cardului national de sanatate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ministerul Sanatatii buget 2012, #Ritli buget Sanatatii personal , #ministrul Sanatatii
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Ce pacat ......... ! ! !