Infractorul fugar Cristian Rizea recunoaște prostește că Poliția "i-a scurs" pozele cu Emilia Șercan: "Toată presa le-a preluat" VIDEO

Joi, 14 Iulie 2022, ora 11:06
12537 citiri
Infractorul fugar Cristian Rizea recunoaște prostește că Poliția "i-a scurs" pozele cu Emilia Șercan: "Toată presa le-a preluat" VIDEO
Cristian Rizea s-a lăudat cu exclusivitatea pozelor într-un live pe Facebook FOTO Twitter/ Qurium Media

Infractorul fugar Cristian Rizea, fost deputat PSD condamnat definitiv pentru fapte de corupție și dat în urmărire națională, a fost audiat prin comisie rogatorie în cazul de kompromat al jurnalistei Emilia Șercan.

Rizea se ascunde "la vedere" în Chișinău, iar autoritățile române l-au audiat în acest caz pe data de 12 iulie.

Fostul parlamentar a fost condamnat definitiv, încă din martie 2019, la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Instanţa a stabilit şi că Rizea trebuie să plătească suma de 300.000 de euro.

În noiembrie 2021, Rizea a fost reținut la Chișinău, unde duce un stil de viață luxuriant și se prezintă sub numele de Mihai Cristian Luigi. Cele două țări au început din noiembrie 2021 procedurile de extrădare, nu le-au încheiat nici acum, iar Rizea a fost pus între timp în libertate.

Ulterior audierii din 12 iulie 2022, infractorul fugar a ținut să facă un live pe Facebook în care s-a lăudat cu publicarea în premieră a fotografiilor voit compromițătoare, în ipostaze intime, furate din arhiva Emiliei Șercan.

Jurnalista de investigații explică de ce puseul de vanitate al lui Rizea nu face decât să-i incrimineze pe șefii Poliției Române.

"Infractorul condamnat și fugar Cristian Rizea recunoaște într-un video ceea ce autoritățile române au încercat să mușamalizeze din februarie în povestea kompromatului meu: fotografiile mele au fost publicate „în exclusivitate” de el, deci o probă din Poliția Română a fost scursă pe site-ul acestuia, exact așa cum am reclamat din 18 februarie!

Declarația infractorului Cristian Rizea dinamitează analiza Poliției Române aflată la dosarul penal, confirmă scurgerea probei din Poliția Română, dar și încercarea de mușamalizare a scurgerii la care Poliția Română a fost parte!

Poliția Română subordonată doctorului Lucian Bode!

La trei zile după ce am depus plângere penală că o probă pe care am dat-o poliției a fost scursă pe site-ul infractorului Rizea, șeful Poliției Române mi-a prezentat o analiză a modului în care s-a răspândit pe internet respectiva probă, la pachet cu cele 5 fotografii care mi-au fost furate.

Șeful Poliției Române, chestorul Benone Matei - care îmi spunea „doamna Șercan, noi nu ne jucăm aici!” și că analiza a fost făcută de „cei mai buni specialiști din poliție” -, a încercat să mă convingă că un alt site a publicat mai înainte proba și fotografiile: patrianoastra[.], site care miroase a securism de la o poștă.

Analiza pe care mi-a prezentat-o șeful Poliției Române, chestorul Benone Matei, a fost o gogoriță sinistră, iar din februarie până acum am adunat sistematic dovezi pentru asta și nu mă voi opri aici!

De ce a trebuit să adun eu dovezi și nu parchetul?

Pentru că parchetul a preluat total teza Poliției Române, că patrianoastra[.] a publicat prima dată pozele, și nu site-ul infractorului Rizea, că proba nu a fost scursă din Poliție, ci mi-a fost mie furată din telefon. Niște funduri trebuiau salvate, adică!

Din acest motiv procurorul de caz voia în luna mai să îmi percheziționeze mie telefonul și nu pe al celor care primiseră captura de ecran la 12, respectiv 23 de minute după ce au am dat-o ca probă unei polițiste.

După ce am trimis autorităților primele indicii de antedatare ale site-ului patrianoastra[.], acesta a fost șters cu totul. Păi, cum băieți, cum să ștergeți site-ul care reprezintă proba că acolo s-au publicat prima dată pozele mele, site-ul care ar trebui să vă salveze fundurile? Cum să faceți așa ceva dacă materialul ăla nu a fost antedatat? În loc să conservați probe, voi le ștergeți?

Investigațiile făcute asupra site-ului patrianoastra[.] mai întâi de Bitdefender și mai apoi de fundația suedeză Qurium, cărora le mulțumesc public, au descoperit probe zdrobitoare că pozele au fost încărcate pe acest site pe 18 februarie, la 15 ore după ce au fuseseră deja publicate pe site-ul lui Rizea.

Mai simplu spus, analiza Poliției Române a fost o făcătură sinistră! Siguranță și încredere, să nu cumva să le uitați sloganul!", a scris Emilia Șercan, într-o postare pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#rizea sercan, #poze kompromat sercan, #implicare politia romana, #imagini compromitatore sercan , #Stiri Emilia Sercan