Soluția uluitoare a unui șofer care a vrut să scape de amendă după ce a găsit roata mașinii blocată: "Nu recomandăm așa ceva" VIDEO

Luni, 20 Martie 2023, ora 09:36
23322 citiri
Soluția uluitoare a unui șofer care a vrut să scape de amendă după ce a găsit roata mașinii blocată: "Nu recomandăm așa ceva" VIDEO
Roata blocată abandonată de șofer FOTO captură video

Mașinile parcate neregulamentar în sectorul 4 din Capitală sunt blocate, iar deblocarea îi costă din ce în ce mai scump pe contravenienți.

Astfel, potrivit tarifelor afișate pe mobilitateurbana.4.ro, șoferii care ajung în această situație au de plătit sume progresive, în funcție de situație:

Art.53. alin (1) Tariful de deblocare este de 150 (o suta cincizeci) lei TVA inclus.

Art.53. alin (2) Dacă nu se solicită deblocarea roții în termen de 24 (douăzeci și patru) de ore de la blocare, tariful aplicat pentru fiecare zi in care situația persista va fi de 50 (cincizeci) lei tva inclus.

-

Art.54. (1) Pentru ocuparea abuzivă a unui loc de parcare de reședință sau a unui loc situat într-o parcare publică marcat corespunzător, destinat persoanelor cu dizabilități sau staționarea voluntară fără drept pe locurile prevăzute cu stații de încărcare pentru autoturismele electrice/hibrid ori pe locurile destinate autovehiculelor de tip car sharing, semnalizate corespunzător într-o parcare publică, precum și pentru staționarea voluntară în scop publicitar sau de vânzare a unui autovehicul/vehicul, într-o parcare publică sau de reședință se va lua măsura tehnico-administrativă a ridicării, transportului și depozitării autovehiculului/vehiculului, iar în cazul în care nu se poate interveni cu mijloace de ridicare auto, se va putea lua, de către Operator, măsura tehnico-administrativă a blocării roții autovehiculului/vehiculului, tariful de deblocare de referință fiind de 500 (cincisute) lei/24h, tarif nefracționat.

(2) Dacă nu se solicită deblocarea roții în termen de 24 (douăzeci și patru) de ore de la blocare, tariful se va calcula pentru fiecare zi în care persistă situația."

Soluția găsită de un șofer care și-a găsit roata blocată

Un șofer care a parcat neregulamentar în Sectorul 4 și a găsit roata blocată, a preferat să o înlocuiască și să o abandoneze, pentru a evita plata taxei, a anunțat primarul Daniel Băluță pe Facebook.

"Ce faci când parchezi mașina neregulamentar, ți se montează blocator pe roată, iar tu vrei să rezolvi „situația”?

Varianta 1: urmezi pașii pentru deblocarea roții?

sau

Varianta 2: înlocuiești repejor roata blocată cu rezerva din portbagaj?

Nu! Nu recomandăm așa ceva, însă, un șofer „inventiv” chiar așa a procedat zilele trecute, când, grăbit fiind de mama focului, și-a uitat o roată în plină stradă. Apropo, colegii de la Poliția Locală îl așteaptă ca să i-o returneze"

#roata blocata, #parcare neregulamentara sectorul 4, #amenda, #Sofer, #solutie , #soferi