Cazanciuc: Dosarul Alinei Bica nu afecteaza activitatea si prestigiul DIICOT

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 18:10
2070 citiri
Cazanciuc: Dosarul Alinei Bica nu afecteaza activitatea si prestigiul DIICOT

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri ca dosarul in care este acuzata Alina Bica nu afecteaza prestigiul si activitatea DIICOT, precizand ca trebuie sa raspunda cine a incalcat legea.

"Sunt raspunderi individuale. Cine a incalcat legea, cu siguranta va trebui sa raspunda pentru acest lucru. Nu este o situatie confortabila pentru institutie, evident, dar cu siguranta ceea ce a facut DIICOT pana acum a fost de cele mai multe ori validat de instantele de judecata. Au fost actiuni de care cu siguranta era absoluta nevoie", a spus Robert Cazanciuc, la finalul sedintei plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Pe cine vrea ministrul Cazanciuc la sefia DIICOT, in locul Alinei Bica

Ministrul Justitiei a adaugat ca prestigiul si activitatea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism nu sunt afectate nici de suspiciunile ca fostul procuror sef al DIICOT Alina Bica ar fi primit mita 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae, pentru a tergiversa dosarul in care acesta este cercetat.

Ioan Niculae, despre acuzatiile ca i-ar fi dat mita Alinei Bica: Asta se urmareste

"Nu cred ca ce s-a intamplat in ultima perioada afecteaza DIICOT, nu afecteaza activitatea DIICOT. Sigur, este regretabil si nimeni din DIICOT nu este confortabil cu aceasta situatie, dar activitatea in sine si prestigiul institutiei nu cred ca, per ansamblu, sunt afectate. De altfel, sunt in continuare foarte multe actiuni ale DIICOT. Asta dovedeste foarte clar ca este un sistem care functioneaza, care stie foarte clar ce prioritati are, indiferent de accidentele de parcurs uneori", a mai spus Cazanciuc.

Alina Bica a fost suspendata, marti, din functia de procuror al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, masura fiind luata de Sectia pentru procurori a CSM, ca urmare a trimiterii fostului sef al DIICOT in judecata, in dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat.

Alina Bica, suspendata din functia de procuror al Parchetului general

In 24 noiembrie, presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind eliberare din functia de procuror-sef al DIICOT a Alinei Bica, in urma demisiei acesteia din functie.

Bica a demisionat de la conducerea DIICOT si din functia de procuror al Directiei in 21 noiembrie, dupa ce a fost retinuta de procurorii DNA, o zi mai tarziu fiind arestata preventiv.

Ea a fost trimisa in judecata de procurorii anticoruptie, fiind acuzata ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica este suspectata intr-un alt dosar, care ar fi fost disjuns din cel trimis in judecata, ca a primit mita 3,5 milioane de euro de la Ioan Niculae, pentru a tergiversa ancheta de la DIICOT in cazul acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Robert Cazanciuc Alina Bica DIICOT, #Cazanciuc Bica activitate DIICOT, #Alina Bica dosar DNA, #Alina Bica judecata , #ministrul Justitiei