Cazanciuc: Politicienii trebuie sa fie mai retinuti cand discuta de sistemul judiciar

Duminica, 06 Iulie 2014, ora 17:00
1990 citiri
Cazanciuc: Politicienii trebuie sa fie mai retinuti cand discuta de sistemul judiciar
Foto: Timisoara Express

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat cu prilejul aniversarii Zilei Justitiei ca schimbarea mentalitatilor, increderea in justitie, in institutiile statului se construiesc greu, iar o conditie esentiala este ca oamenii politici sa fie mai retinuti atunci cand discuta de sistemul judiciar.

"Exista mecanisme interne de control si verificare, institutii independente, care au atributii de a verifica activitatea judecatorilor si procurorilor, CSM, la fel cum exista si cai de atac in instante.

Trebuie sa lasam aceste institutii sa-si indeplineasca atributiile, sa nu pronuntam noi, cei de afara, sentinte la adresa judecatorilor si procurorilor, dar nici sa nu punem etichete pe cei care sunt chemati sa raspunda la un moment dat in fata legii inainte ca ei sa fie condamnati definitiv de o instanta", a afirmat ministrul duminica.

El a sustinut ca trebuie, in acelasi timp, sa se inteleaga ca respectarea angajamentelor internationale asumate in numele Romaniei este o chestiune de principiu, de incredere si ca nicio relatie de colaborare, cu atat mai putin una intre state, nu se poate construi in lipsa ei.

"In proiectele noastre avem nevoie si de sprijinul Parlamentului, care trebuie sa sustina solicitarile sistemului de justitie si sa intervina, poate cu mai multa rapiditate, atunci cand sunt transmise propuneri pentru corectarea si imbunatatirea cadrului normativ", a sustinut Cazanciuc.

Ministrul a adaugat ca este convins ca intre cele trei puteri ale statului nu exista diferente de viziune cu privire la drumul pe care Romania trebuie sa-l parcurga, dar ca este cu certitudine nevoie de un dialog mai deschis, mai aplicat pentru o viziune comuna asupra pasilor ce trebuie facuti.

Evenimentul prilejuit de Ziua Justitiei a fost organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, la sediul Curtii de Apel Bucuresti.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Robert Cazanciuc declaratii, #ministrul Justitiei declaratii, #Ziua Justitiei , #ministrul Justitiei