Cazanciuc preia Justitia - depune luni juramantul

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 09:35
1837 citiri
Cazanciuc preia Justitia - depune luni juramantul
Foto: Arhiva

Robert Cazanciuc, nominalizat de Victor Ponta pentru a prelua portofoliul de la Justitie, va depune luni, la ora 18:00, juramantul.

Ceremonia va avea loc la Palatul Cotroceni. Tot luni expira, de altfel, si mandatului lui Cazanciuc de procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Presedintele Traian Basescu a semnat joia trecuta decretul prin care Robert Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se elibereaza din functie, ca urmare a demisiei, incepand cu data de 15 aprilie 2013. Decretul a fost publicat, vineri, in Monitorul Oficial.

In acest context, premierul Victor Ponta afirma, tot joi, ca probabil luni dupa-amiaza va putea fi derulata procedura de numire in functia de ministru al Justitiei a lui Robert Cazanciuc.

Ministrul Justitiei ar putea fi numit luni - demisia lui Cazanciuc de la Parchet intra in vigoare

Cine este Cazanciuc si cat de bogat e vitorul ministru

Robert Cazanciuc a fost secretar general la Ministerul Afacerilor Externe si fostul coleg al lui Victor Ponta de la Corpul de Control in timpul guvernarii Nastase.

Viitorul ministru al Justitiei a fost, pana in 1998, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria SAI, responsabil cu supravegherea urmaririi penale. S-a transferat la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, unde a lucrat timp de doi ani ca procuror in cadrul Biroului pentru relatia cu mass-media.

Din 2000 pana in 2001 a fost purtator de cuvant al aceluiasi Parchet. Pana in 2004, Cazanciuc a fost director general si apoi subsecretar de stat in cadrul Corpului de Control al premierului Adrian Nastase. In functia de subsecretar de stat, Cazanciuc a coordonat echipa de elaborare a Acordului de cooperare administrativa cu OLAF.

In anul 2004, el a fost numit secretar de stat la Departamentul Implementare Programe si Ajustare Structurala, un an mai tarziu a devenit director general adjunct la Administratia Nationala a Penitenciarelor. Pana in 2008, Cazanciuc a fost procuror sef al Biroului pentru relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cine e Cazanciuc, viitorul ministru al Justitiei - purtatorul de cuvant cu pulover pe gat

Secretarul general al MAE s-a remarcat in ultimul an doar prin iesirile publice legate de criza ostaticilor din Algeria, ironizate ulterior de presedintele Basescu.

"N-as vrea ca emblema a ceea ce s-a intamplat in Algeria sa ramana ori un ministru in camasa si fara cravata sau un purtator de cuvant cu pulover pe gat, care iese sa spuna despre ce s-a intamplat acolo", comenta Traian Basescu, facand aluzie chiar la Cazanciuc.

Si Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, acuza in urma cu un an numirea lui Cazanciuc la Guverm.

"De necrezut! S-a mai gasit un fin al lui Victor Ponta in Guvernul Romaniei: Robert Cazanciuc", comenta democrat-liberala. Insa aceasta informatie a fost negata joi de premier.

Conform celei mai recente declaratii de avere, Cazanciuc adetine doua terenuri in Chitila si Prahova, un apartament in Bucuresti, o casa in Chitila si doua autoturisme.

In 2011, fostul procuror a incasat un salariu de 210.637 de lei de la Ministerul Afacerilor Externe. Sotia sa, angajata Tarom, a castigat, in 2011, 67.000 de lei. Familia lui Cazanciuc are un credit la banca de 108.000 de euro.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Cazanciuc ministru Justitie, #Cazanciuc ministru juramant, #Cazanciuc ministru Justitie Ponta , #ministrul Justitiei