Cazanciuc vrea ca Romania sa dea lectii de justitie: Am demonstrat ca suntem capabili

Vineri, 23 Mai 2014, ora 16:42
2110 citiri
Cazanciuc vrea ca Romania sa dea lectii de justitie: Am demonstrat ca suntem capabili
Foto: Arhiva

Romania poate si trebuie sa devina un furnizor de expertiza in zona justitiei in regiune, pentru ca a demonstrat ca este capabila sa construiasca institutii extrem de eficiente si sa implementeze un intreg nou sistem legislativ, a declarat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, cu prilejul vizitei efectuate joi si vineri in Turcia.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei (MJ) transmis vineri, vizita de lucru a lui Cazanciuc a fost facuta la invitatia omologului sau, Bekir Bozdag, si a cuprins, printre altele, intalniri cu presedintele Consiliului de Stat si cu presedintele Curtii de Casatie.

Discutiile au vizat procesele de reforma pe care le parcurg sistemele judiciare din cele doua tari, administrarea penitenciarelor, precum si aspecte legate de combaterea coruptiei si de cooperarea judiciara in materie civila si penala.

"Romania are o experienta foarte importanta in materia reformei legislative, aplicarea cu succes a celor patru noi Coduri intr-un timp foarte scurt fiind unica in Europa.

Romania poate si trebuie sa devina un furnizor de expertiza in regiune pentru ca avem domenii din zona justitiei in care am demonstrat ca suntem capabili sa construim institutii extrem de eficiente sau sa elaboram si implementam un intreg nou sistem legislativ.

Avem relatii de colaborare foarte bune, inclusiv in domeniul justitiei, iar Romania sprijina demersurile Republicii Turcia pentru aderarea la Uniunea Europeana. Cred ca experienta noastra este foarte utila, iar dezvoltarea relatiilor bilaterale se va axa pe acordarea de asistenta in procesul de aderare, dar si pe stabilirea unor linii comune de actiune, care sa dinamizeze si mai mult cooperarea bilaterala", a afirmat Cazanciuc.

MJ precizeaza ca partea turca a prezentat sistemul informatic national pentru justitie (UYAP), apreciat prin numeroase premii la nivel international, si care reprezinta un instrument esential pentru un act de justitie rapid, transparent si eficient. Sursa citata arata ca, prin intermediul acestui sistem, partile in proces si avocatii pot avea acces la dosare fara a se deplasa la sediile instantelor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Robert Cazanciuc expertiza Romania, #Robert Cazanciuc expertiza regiune, #Robert Cazanciuc Turcia , #ministrul Justitiei