Deputatul Ghita, disperat de procurori: Ce sugestie ii face ministrul Justitiei

Marti, 30 Iunie 2015, ora 14:03
5350 citiri
Deputatul Ghita, disperat de procurori: Ce sugestie ii face ministrul Justitiei
Foto: Digi 24 TV

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca deputatul Sebastian Ghita nu a depus pana acum un memoriu la minister, pentru a contesta masurile dispuse de procurorii DNA, printre care sechestrul pe avere, si i-a sugerat acestuia sa se adreseze Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Declaratiile au fost facute marti, la sediul CSM.

"Nu am primit in momentul de fata un asemenea memoriu, dar el ar trebui indreptat in primul rand catre CSM", a declarat ministrul Justitiei, intrebat de jurnalisti despre nemultumirile publice ale fostului sau coleg de partid Sebastian Ghita, care a demisionat din PSD in noiembrie 2014, la scurt timp dupa ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidentiale.

Cunoscut ca un apropiat al premierului si fost membru in PSD Prahova, filiala in care activeaza si Robert Cazanciuc, Sebastian Ghita a sustinut in ultimele zile numeroase si ample declaratii de presa in care l-a acuzat pe procurorul DNA care il ancheteaza ca i-a impus restrictii care ii afecteaza activitatea de parlamentar si viata personala.

Ghita vrea audiere la procurorul general si ii cheama martori pe Basescu, Ponta, Oprea si Dragnea

Ghita sustine ca dosarul instrumentat de DNA este o razbunare politica si se plange ca nu mai are bani cu care sa traiasca, dupa sechestrul pus de procurori asupra conturilor sale, ale familiei si ale altor apropiati, implicati in dosar.

"Sunt primul cetatean asupra caruia s-a dispus sechestru nelimitat, nu am voie sa fac nicio plata", li s-a plans el, marti, jurnalistilor.

Aflat sub control judiciar si limitat sa se deplaseze doar in localitatea de domiciliu, Ploiesti, Sebastian Ghita a cerut procurorului de caz sa ii permita sa vina la Bucuresti pentru a discuta cu procurorul general, Tiberiu Nitu, insa nu a primit aceasta permisiune.

Aberatia zilei: Ghita se pune sub protectia lui Nitu

Ghita, necajit ca are sechestru pe avere: Am si eu de platit facturi. Masura ma impiedica sa exist

Totusi, deputatului independent i s-a ingaduit, conform legii, sa vina marti in Capitala, pentru a participa la sedinta Inaltei Curti unde s-a judecat contestatia depusa de el asupra sechestrului asigurator, traseul sau prin Bucuresti fiind insa strict limitat de procurori.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Cazanciuc Ghita memoriu CSM, #ministrul Justitiei memoriu Ghita, #Sebastian Ghita sechestru , #ministrul Justitiei