Ministrul Justitiei, pus pe fapte: Vrea sa bruieze semnalul in inchisori si sa reduca numarul "scriitorilor"

Duminica, 18 Octombrie 2015, ora 19:29
4235 citiri
Ministrul Justitiei, pus pe fapte: Vrea sa bruieze semnalul in inchisori si sa reduca numarul "scriitorilor"
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Justitiei Robert Cazanciuc vrea sa instaleze in penitenciare aparate de bruiat semnalul la telefoanele mobile, pentru ca unii detinuti se folosesc de astfel de dispozitive primite ilegal de la familie pentru a comite infractiuni din inchisoare.

"Avem in derulare in momentul de fata un proces destul de important, spre exemplu de a bruia semnalele de telefon mobil din jurul unui penitenciar. Este un prim pas extrem de important. S-au gasit kit-uri de telefonie mobila in toate obiectele posibile si imposibile. O sa facem la un moment dat o expozitie cu toate lucrurile gasite", a declarat Robert Cazanciuc, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV.

Sistem de bruiaj al telefoanelor mobile in inchisori - cand va fi implementat

Totusi, echipamentele sunt destul de costisitoare, sustine acesta. "E o procedura in derulare de un an de zile, sunt proceduri de achizitie, sunt sume destul de importante pentru aceste echipamente. Trebuie sa blochezi semnalul in penitenciar, nu si in casele de langa, nu e usor", a lamurit ministrul.

Cum reducem numarul de "scriitori" din inchisori

In legatura cu asa-zisele lucrari stiintifice scrise in penitenciar, care ii ajuta pe multi condamnati sa scape de o parte din pedeapsa, Cazanciuc a spus ca va exista un proiect de lege "care sa aduca mai multa rigoare" in aceasta privinta.

DNA vrea reguli mai aspre pentru "scriitorii" din inchisori

"Trebuie sa vedem o lucrare in mod concret. Avem aceasta posibilitate de a utiliza mintea umana in aceasta maniera din 2006. Avem un regulament din 2010-2011. Am pornit sa elaboram un regulament care sa aduca mai multa rigoare in aceasta materie. Am primit aceste semnale din spatiul public ca ceva nu este in regula in aceste situatii. Incercam sa punem putina ordine si cred ca intr-o saptamana sau doua o sa venim cu un proiect care sa aduca mai multa rigoare, fara sa interzicem acest lucru", a explicat ministrul.

Ioan Niculae, Balzac de Romania: Cate carti sustine ca a scris in inchisoare si cine certifica

Potrivit acestuia, "e greu de zis daca este sau nu o inflatie" de scriitori in penitenciare, "dar in mod cert lucrurile nu sunt cum ar trebui in unele zone".

Cartile scrise de Becali, Copos sau Meme Stoica in puscarie, de negasit: Explicatia editurii

"E o decizie care poate fi cenzurata la nivelul instantelor, e un mecanism care functioneaza, dar in mod cert ar trebui in alti parametri. (...) Comisiile de eliberare respecta un regulament in vigoare. Daca legea nu-i ajuta, putem sa intervenim sa schimbam legea. Acest lucru o sa incercam sa facem", a continuat Robert Cazanciuc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Cazanciuc semnal inchisori, #Cazanciuc carti penitenciar , #ministrul Justitiei