Ministrul Justitiei vrea dosarele Revolutiei clarificate cat mai repede

Marti, 02 Iulie 2013, ora 19:20
1400 citiri
Ministrul Justitiei vrea dosarele Revolutiei clarificate cat mai repede
Foto: Digi 24

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca spera ca procurorul Ion Vasilache, avizat pozitiv de CSM pentru sefia Sectiei Parchetelor Militare din Parchetul instantei supreme, sa clarifice cat mai repede posibil dosarele Revolutiei.

"Ion Vasilache este un procuror cu foarte multa experienta ca procuror militar, si cred ca astazi a aratat ca are si o viziune de dezvolatre a sistemului Parchetelor Militare care probabil in ultimul timp se afla intr-un oarecare con de umbra", a precizat ministrul Justitiei, dupa interviurile sustinute marti la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) de candidatii pentru functiile de conducere in Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) si Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

"Procurarul Vasilache ne-a aratat astazi, in audieri, ca sunt lucruri noi de facut, sunt lucruri care pot sa dinamizeze aceasta activitate a Parchetului. Din punctul meu de vedere, dincolo de prezentarea generala si raspunsuri foarte corecte la intrebari, are si un obiectiv ambitios care evident nu este doar al procurorului Vasilache, ci el trebuie sa fie al intregului sistem, si anume ca in acest mandat sa calrifice tot cea inseamna dosare ale Revolutiei. Sper sa faca acest lucru, nu intr-un interval de trei ani de zile, ci cat mai repede posibil", a completat acesta.

Procurorul care a gresit in dosarul Ciorogarla, avizat in unanimitate de CSM

Ion Vasilache a fost avizat pozitiv cu unanimitate de voturi de CSM pentru sefia Sectiei Parchetelor Militare din PICCJ, dupa sustinerea proiectului de management si a unui interviu in fata membrilor Sectiei pentru procurori.

De asemenea, cu unanimitate de voturi au fost avizati si Marius Iacob, propus de ministrul Justitiei pentru functia de procuror sef adjunct la DNA, si Camelia Sutiman, pentru functia de procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ.

Simona Bradiceanu, propusa pentru sefia Sectiei de resurse umane si documentare din PICCJ, a fost avizata de Sectia pentru procurori a CSM cu majoritate de voturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Robert Cazanciuc dosarele Revolutiei, #Ion Vasilache dosarele Revolutiei, #dosarele Revolutiei , #ministrul Justitiei