Pe cine vrea ministrul Cazanciuc la sefia DIICOT, in locul Alinei Bica

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 16:33
4321 citiri
Pe cine vrea ministrul Cazanciuc la sefia DIICOT, in locul Alinei Bica
Foto: Digi 24

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat marti ca isi doreste ca functia de procuror sef al DIICOT sa fie ocupata de un procuror din cadrul structurii, precizand ca poarta discutii pentru numirea unui nou sef al Directiei, in locul Alinei Bica.

"Am avut, saptamana trecuta, discutii cu colegii din DIICOT, o sa am si in aceasta saptamana noi discutii. Dupa ce voi finaliza aceste intaniri, voi stabili, impreuna cu DIICOT, o procedura de urmat. Optiunea mea este pentru un procuror DIICOT", a spus ministrul Justitiei.

Functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a ramas vacanta dupa ce Alina Bica, seful DIICOT, a fost arestata intr-un dosar de coruptie privind retrocedarea ilegala a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

Alina Bica este suspectata si ca ar fi primit mita 3,5 milioane de euro de la Ioan Niculae, pentru a tergiversa dosarul pe care omul de afaceri el il are la DIICOT.

Bica a demisionat de la conducerea DIICOT si din functia de procuror al Directiei in 21 noiembrie, dupa ce a fost retinuta de procurorii DNA, o zi mai tarziu fiind arestata preventiv.

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, suspendata din magistratura (Video)

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, declara atunci ca, pentru inceput, conducerea DIICOT va fi asigurata de procurorul sef adjunct, Giorgiana Hosu, impreuna cu el.

In 24 noiembrie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din magistratura a Alinei Bica si a luat act de demisia acesteia din functia de procuror la DIICOT.

Alina Bica, arestata preventiv, si-a dat demisia de la sefia DIICOT

Alina Bica a fost instalata la conducerea DIICOT in mai 2013, fiind numita la propunerea ministrului interimar al Justitiei de atunci, premierul Victor Ponta.

In septembrie 2012, numele ei era vehiculat pentru functia de procuror general. Tot atunci, in presa a fost publicata o convorbire telefonica interceptata pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, discutie in care Bica se interesa de functia pe care urma sa o ocupe la ANAF o cunostinta a ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Robert Cazanciuc sefie DIICOT, #Robert Cazanciuc DIICOT, #DIICOT demisie Bica, #Alina Bica DIICOT arestata , #ministrul Justitiei
Comentarii