Ministrul Justitiei, despre imunitatea lui Ponta: Nu ne impiedica nimeni sa modificam Constitutia

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 12:13
6703 citiri
Ministrul Justitiei, despre imunitatea lui Ponta: Nu ne impiedica nimeni sa modificam Constitutia
Foto: B1 TV

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a explicat, miercuri, ca decizia Camerei Deputatilor prin care s-a respins urmarirea penala a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese este constitutionala si a dat o replica acelora care spun ca acest caz a aratat ca in Romania legea nu este egala pentru toti cetatenii ei.

"Decizia este in acord cu actuala Constitutie a Romaniei (...) Daca noi vom constata la un moment dat ca aceste prevederi nu corespund standardelor internationale in materie, nu impiedica nimeni Romania sa modifice aceasta Constitutie.

Nu avem o lege care sa ne reglementeze viata de dimineata pana seara, avem legi diferite pentru imunitatea parlamentara, pentru raspunderea magistratilor (...) Avem legi diferite pentru situatii diferite", a declarat ministrul Justitiei la iesirea de la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ponta a fost salvat de colegi - Deputatii nu i-au ridicat imunitatea

Presedintele Inaltei Curti, despre cazul Ponta: Asta arata ca legea nu este egala pentru toti

In context, intrebat de jurnalisti despre solicitarea Parchetului General de a i se trimite documente despre circa 140 de alesi locali suspectati de conflict de interese si discutiile care au loc in acelasi timp in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor legat de modificarea Codului Penal, ministrul Justitiei a spus ca nu cunoaste detaliile cazului, a vazut doar informatiile aparute in presa.

144 de alesi, in vizorul Parchetului pentru conflict de interese

Presedintii CSM si ICCJ, de urgenta la Comisia Juridica: S-a reluat modificarea codurilor penale (Video)

"Insa cred ca ceea ce s-a intamplat ieri la Comisia Juridica reprezinta un mod de cooperare intre puterile statului. Cand au stat la o masa rotunda, au gasit o solutie comuna", a declarat Robert Cazanciuc, reamintind ca deputatii juristi si reprezentantii Justitiei au cazut de acord sa se amane timp de o saptamana acordarea unor avize, pentru studierea documentelor.

Pe de alta parte, ministrul Justitiei i-a criticat pe colegii din CSM care si-au exprimat public opiniile cu privire la cazul Ponta. "Avem magistrati care fac declaratii de natura politica, fara a respecta rezerva impusa de statut", a acuzat Cazanciuc.

Un judecator CSM ii cere public lui Ponta sa renunte la imunitate, chiar daca si "Justitia are sincopele ei"

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...
Comentarii