Vicepresedinte PC: Nu am fost intrebati de numirea lui Cazanciuc, nici nu trebuia

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 16:48
1903 citiri
Vicepresedinte PC: Nu am fost intrebati de numirea lui Cazanciuc, nici nu trebuia

Vicepresedintele Partidului Conservator Bogdan Ciuca spune ca formatiunea sa nu a fost consultata in privinta numirii lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justitiei. De altfel, el declara ca nici nu era cazul sa fie intrebati si liderii PC.

"Dupa cum stiti, conform declaratiilor facute acum o saptamana de USL, portofoliul Justitiei este stricta responsabilitate a PSD-ului asa ca premierul a propus pe cine a considerat.

Daca s-ar fi discutat despre Agricultura, cu siguranta trebuia sa ne spunem un punct de vedere, sau despre IMM-uri si Turism (portofoliile detinute de PC in Guvern - n.r.). Daca s-ar fi discutat despre un alt portofoliu al PNL-ului, cu siguranta liberalii trebuiau sa aiba un punct de vedere", a declarat deputatul PC Bogdan Ciuca pentru Ziare.com.

PNL il contrazice pe Ponta: Nu am fost consultati in legatura cu numirea lui Cazanciuc

Presedinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Ciuca sustine ca nu il cunoaste pe Robert Cazanciuc, insa are incredere in alegerea premierului Ponta.

"Am credinta ca premierul face o nominalizare buna. Evident, premierul nu ar vrea sa se expuna facand o nominalizare care sa-i aduca prejudicii. Am convingerea ca pe fondul acesta incarcat de suspiciuni a masurat de trei ori inainte de a taia o data, asa cum face germanul si nu cum face romanul, pe dos.

Cum nu-l cunosc nu pot decat sa dau credit premierului. Nu-l cunosc in mod direct si nici nu am avut contact cu domnia-sa sau cu activitatea domniei-sale. De aceea nu-mi ramane decat sa-i dau credit premierului care are tot interesul sa genereze incredere in sistem", a precizat Ciuca.

Vicepresedintele PC mai crede ca nu vor fi probleme ca Robert Cazanciuc sa obtina acceptul Comisiei Juridice pentru functia de ministru.

"Plec de la premisa ca il voi sustine, depinde si de domnia-sa cum se descurca. Va reamintesc ca in comisii au fost si situatii cu rezultat nefericit pentru candidati, dar nu cred ca e cazul", a punctat Bogdan Ciuca.

Ponta il pune pe Robert Cazanciuc ministru la Justitie - Basescu nu se opune

Victor Ponta a anuntat, joi, ca il numeste in functia de ministru al Justitiei pe Robert Cazanciuc, care din 2009 este secretar general al Ministerului Afacerilor Externe.

"Este magistrat, mi-am dorit sa asiguram o stare de stabilitate la ministerul Justitiei. M-am gandit la multe persoane dar aceasta va fi propunerea pe care o voi face presedintelui", a declarat premierul.

Citeste si:
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...