Vicepresedinte PC: Nu am fost intrebati de numirea lui Cazanciuc, nici nu trebuia

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 16:48
1943 citiri
Vicepresedinte PC: Nu am fost intrebati de numirea lui Cazanciuc, nici nu trebuia
Foto: Antena 3

Vicepresedintele Partidului Conservator Bogdan Ciuca spune ca formatiunea sa nu a fost consultata in privinta numirii lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justitiei. De altfel, el declara ca nici nu era cazul sa fie intrebati si liderii PC.

"Dupa cum stiti, conform declaratiilor facute acum o saptamana de USL, portofoliul Justitiei este stricta responsabilitate a PSD-ului asa ca premierul a propus pe cine a considerat.

Daca s-ar fi discutat despre Agricultura, cu siguranta trebuia sa ne spunem un punct de vedere, sau despre IMM-uri si Turism (portofoliile detinute de PC in Guvern - n.r.). Daca s-ar fi discutat despre un alt portofoliu al PNL-ului, cu siguranta liberalii trebuiau sa aiba un punct de vedere", a declarat deputatul PC Bogdan Ciuca pentru Ziare.com.

PNL il contrazice pe Ponta: Nu am fost consultati in legatura cu numirea lui Cazanciuc

Presedinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Ciuca sustine ca nu il cunoaste pe Robert Cazanciuc, insa are incredere in alegerea premierului Ponta.

"Am credinta ca premierul face o nominalizare buna. Evident, premierul nu ar vrea sa se expuna facand o nominalizare care sa-i aduca prejudicii. Am convingerea ca pe fondul acesta incarcat de suspiciuni a masurat de trei ori inainte de a taia o data, asa cum face germanul si nu cum face romanul, pe dos.

Cum nu-l cunosc nu pot decat sa dau credit premierului. Nu-l cunosc in mod direct si nici nu am avut contact cu domnia-sa sau cu activitatea domniei-sale. De aceea nu-mi ramane decat sa-i dau credit premierului care are tot interesul sa genereze incredere in sistem", a precizat Ciuca.

Vicepresedintele PC mai crede ca nu vor fi probleme ca Robert Cazanciuc sa obtina acceptul Comisiei Juridice pentru functia de ministru.

"Plec de la premisa ca il voi sustine, depinde si de domnia-sa cum se descurca. Va reamintesc ca in comisii au fost si situatii cu rezultat nefericit pentru candidati, dar nu cred ca e cazul", a punctat Bogdan Ciuca.

Ponta il pune pe Robert Cazanciuc ministru la Justitie - Basescu nu se opune

Victor Ponta a anuntat, joi, ca il numeste in functia de ministru al Justitiei pe Robert Cazanciuc, care din 2009 este secretar general al Ministerului Afacerilor Externe.

"Este magistrat, mi-am dorit sa asiguram o stare de stabilitate la ministerul Justitiei. M-am gandit la multe persoane dar aceasta va fi propunerea pe care o voi face presedintelui", a declarat premierul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Bogdan Ciuca Cazanciuc, #Bogdan Ciuca nominalizare Justitie, #Bogdan Ciuca Ponta Cazanciuc , #Victor Ponta