Care sunt motivațiile și limitele lui Putin: Un fost secretar american al Apărării știe obsesia președintelui rus

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 00:30
4538 citiri
Care sunt motivațiile și limitele lui Putin: Un fost secretar american al Apărării știe obsesia președintelui rus
Robert Gates susține că obsesia lui Putin este Ucraina FOTO: Wikipedia

Robert Gates, fostul secretar american al Apărării din timpul președintelui George Bush, care a acordat un interviu la NBC News, a analizat războiul dintre Rusia și Ucraina. El a susținut că Vladimir Putin crede că este ”destinul lui” să recreeze Imperiul rus și de aceea a pornit ofensiva împotriva Kievului.

Gates și-a început cariera în Forțele Aeriene ale SUA și în CIA, iar mai târziu a fost ales de fostul președinte George W. Bush pentru a-l înlocui pe Donald Rumsfeld ca secretar al Apărării al SUA. Iar în această funcție a rămas până în 2011, potrivit Newsweek.

Duminică, 29 ianuarie 2022, Gates a apărut la Meet the Press de la NBC News pentru a discuta despre conflictul în curs dintre Rusia și Ucraina. Când a fost întrebat de gazda emisiunii Chuck Todd despre care ar putea fi motivațiile și limitele lui Putin, Gates a spus că liderul rus pare să creadă că este de datoria lui să readucă Rusia la culmile de odinioară prin recuperarea vechilor teritorii.

Noul plan special de război al lui Putin din Ucraina: Tactica total diferită față de momentul invaziei

„Putin crede că este destinul său să recreeze Imperiul Rus”, a spus Gates. „Și așa cum spunea vechiul meu mentor, Zbig Brzezinski, „Fără Ucraina, nu poate exista Imperiu Rus”. Așa că este obsedat de recuperarea Ucrainei, el va rămâne acolo. Cred că el gândește că timpul este de partea lui, că sprijinul SUA și sprijinul Europei și așa mai departe, se vor destrăma."

El a adăugat: „Și face ceea ce armatele ruse au făcut întotdeauna, și asta înseamnă trimiterea unui număr mare de recruți relativ prost echipați și prost pregătiți în linia frontului, cu convingerea că masa de militari va învinge”.

Capacitatea Rusiei de a continua să inunde câmpul de luptă cu un număr mare de soldați recrutați a fost pusă sub semnul întrebării de unii comentatori, deoarece pierderile sale continuă să crească în timpul invaziei prelungite.

O țară neutră ce ascunde 213 miliarde de dolari ai Rusiei îl înfruntă pe Putin. Schimbare față de Ucraina, după exporturi de arme către România

Sâmbătă, Richard Ojeda, un fost maior al armatei americane și congresman, a comparat tactica lui Putin cu „aruncarea cărnii în mașină de tocat” și a spus că pierderile armatei sale nu sunt durabile.

„Aceste pierderi sunt nesustenabile”, a scris Ojeda într-un tweet. "Putin aruncă carne în mașină de tocat și este din ce în ce mai rău. Sunt pe cale să fie injectate în acest război tancuri care sunt mult mai capabile decât cele ale Rusiei. Rusia a fost un tigru de hârtie și Ucraina a dovedit asta!"

Șansele Ucrainei de a continua să reziste forțelor Rusiei vor primi un impuls semnificativ în curând, deoarece țara urmează să primească un transport major de tancuri de la diverși aliați, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Germania.

Citește și:
Gestul și cuvintele lui Putin de la plecarea lui Xi Jinping l-au trădat: Președintele chinez l-a pus pe bancheta din spate VIDEO
Gestul și cuvintele lui Putin de la plecarea lui Xi Jinping l-au trădat: Președintele chinez l-a pus pe bancheta din spate VIDEO
Vizita la Moscova a liderului chinez a dezvăluit, dincolo de ușile închise, legătura care există în prezent între Xi Jinping și Vladimir Putin. În timp ce președintele Chinei părăsea...
Anunțul șocant al Rusiei în contextul informațiilor că folosește tancuri din anii `40 în războiul cu Ucraina
Anunțul șocant al Rusiei în contextul informațiilor că folosește tancuri din anii `40 în războiul cu Ucraina
Rusia intenţionează să producă 1.500 de tancuri în acest an pentru a fi folosite în războiul din Ucraina, a anunţat joi vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev,...
#Robert Gates, #Robert Gates SUA, #Putin Ucraina, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina, #imperiul rus, #Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina