Un lider PNL cere plecarea PSD din Guvern și reluarea colaborării cu USR, inclusiv la prezidențiale: „Candidatul trebuie să fie anti-PSD”

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 15:15
2520 citiri
Un lider PNL cere plecarea PSD din Guvern și reluarea colaborării cu USR, inclusiv la prezidențiale: „Candidatul trebuie să fie anti-PSD”
Robert Sighiartău FOTO Facebook

Deputatul PNL Robert Sighiartău, vicepreşedinte naţional al formaţiunii, a subliniat într-o conferință de presă că profilul candidatului pentru alegerile prezidenţiale trebuie să se distingă de PSD, cerând o reconfigurare a Guvernului și a majorității parlamentare.

„Eu am spus şi la Poiana Braşov, în faţa colegilor mei, am spus şi în faţa preşedintelui partidului că partidul trebuie să se rupă de PSD. Dacă PNL nu se rupe de PSD, vom avea o problemă reală de a accede în turul doi (al alegerilor prezidenţiale - n.r.), pentru că inclusiv eu am luat 11.000 de voturi peste PNL în primul rând pentru că oamenii au văzut de la bun început că Robert Sighiartău este împotriva PSD. (...) Profilul candidatului la prezidenţiale trebuie să fie unul clar anti-PSD, să se distingă clar de PSD, în primul rând prin valori, prin principii, prin politicile pe care le promovează, astfel încât să ne asigurăm că această funcţie de preşedinte al României ajunge pe mâna unui om de dreapta, care în primul rând asigură, democratic, un echilibru al puterilor în stat. Pentru că dacă PSD preia funcţia de preşedinte, au toată puterea şi, când au toată puterea, îmi amintesc de acele vremuri în care Năstase cu Iliescu conduceau ţara şi se făceau foarte multe abuzuri", a afirmat Sighiartău, în conferinţa de presă.

Întrebat ce înseamnă ruperea, deputatul liberal a făcut referire la o reconfigurare a majorităţii parlamentare şi a Guvernului. „Înseamnă o reconfigurare a majorităţii parlamentare şi a Guvernului. Înseamnă inclusiv plecarea PSD de la guvernare, pentru că dacă vă uitaţi în 2020 pe rezultatul alegerilor parlamentare, o să vedeţi că majoritatea este anti-PSD, şi nu pro-PSD”, a argumentat Robert Sighiartău.

Deputatul liberal, vicepreşedinte al partidului, a mai spus că ar trebui iniţiate discuţii cu celelalte „forţe anti-PSD”, inclusiv cu USR, care să vizeze atât colaborarea la alegerile prezidenţiale, cât şi pentru cele parlamentare.

Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost alături de președintele Klaus Iohannis, în calitate de șef al Senatului României, la Washington, în contextul Summitului NATO. Liderul liberalilor...
Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Absența lui Klaus Iohannis de la dineul şefilor de stat ale ţărilor membre NATO i-a deranjat pe cei de la USR, care au cerut miercuri, 17 iulie, ca președintele să explice public, fără...
#Robert Sighiartau, #PNL, #PSD, #USR, #alianta guvernare , #alegeri 2024
  1. Șoșoacă vrea să ducă un preot să sfințească Parlamentul European. "Aici se întâlnesc dracii" VIDEO
  2. Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
  3. Iohannis retrimite în Parlament Legea care îi obliga pe prosumatori să achiziționeze baterii de stocare
  4. Mureșan: „Ursula von der Leyen are întreaga susținere a PPE”. De ce voturi dispune pentru un nou mandat la șefia Comisiei VIDEO
  5. Dîncu: ”Ciolacu este foarte blând cu miniștrii”. Liderul PSD preconizează remanieri în această toamnă
  6. Iohannis ar putea intra în cursa pentru șefia Comisiei Europene, dacă Ursula von der Leyen nu obține voturile necesare SURSE
  7. Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
  8. Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
  9. Conflict în PSD. Un fost secretar de stat îl acuză pe Claudiu Manda pentru demiterea sa din Guvern și pierderea funcției de viceprimar la Craiova: „M-a făcut magistral”
  10. Cine îi înlocuiește pe Gabriela Firea, Vasile Dîncu, Diana Șoșoacă și Claudiu Tîrziu în Senatul României